Veslački maraton Vukovar - Ilok

28.rujna 2013. Piše: Petar Milin |

Veterani Jadrana nastupili su i ove godine na tradicionalnom Veslačkom maratonu od Vukovara do Iloka. Na jubilarno deseto izdanje maratona uputila su se iz Zadra dva osmerca koji su nastupili u kategoriji veterana te u kategoriji gradova.

Ovaj maraton, koji se vesla od 2004. godine održava se u u znak sjećanja na osnivanje legendarne 204. brigade Hrvatske vojske te 32 člana HVK Vukovar koji su izgubili svoj život u Domovinskom ratu ili se još i danas vode kao nestali

Drugi puta u zadnjih deset godina nastupila su dva osmerca Jadrana te uspješno odveslala dionicu od 36 kilometara po Dunavu od Vukovara do Iloka. U konkurenciji gradova zastupajući Grad Zadar treće mjesto u kategoriji i ukupno zauzeli su Božo Dunat, Mile Čakarun, Frane Kalcina, Josip Stojčević, Mate Ledenko, Marko Dragičević, Ivan Bezinović te Antonio Adžić s vrlo dobrim vremenom od 1 sat 43 minute. Osmerac sastavljen od veterana i mlađih veslača dobro se držao u utrci ali unatoč tome pobijedila je posada Grada Kaštela s novim rekordom maratona od 1 sat i 40 minuta dok je druga bila posada Vukovara.

U kategoriji veterana također treće u svojoj kategoriji i sedmo mjesto ukupno zauzeli su Branimir Vujević, Petar Milin, Vjekoslav Bobić, Joško Matulić, Dino Žuvanić, Leopold Kolega, Danijela Kolega, Bogdan Milin s kormilarom Hrvojem Džaltom.

Uz nabrojene veslače maraton je uspješno izveslala je još jedna naša veslačica Iva Karačić koja je veslala s posadom Sveučilišta u Rijeci u otvorenoj kategoriji.

Ove godine nastupilo je ukupno šesnaest osmeraca koji su veslali po vrlo dobrim uvjetima za veslanje po Dunavu.

Dolazak u Vukovar postao je već tradicija, a veslačima su u Vukovaru potpora bili i predsjednik Klaudijo Stipčević, predsjednik Nadzornog odbora Gordan Marinović te Rino Rados, bivši uspješni veslač Jadrana, a sada veteran koji ovaj puta nije nastupio ali je obećao to nadoknaditi naredne godine. Nekima je ovo bio prvi nastup na maratonu, a do sada je ukupno u deset godina nastupilo 30 veslača i trojica kormilara Jadrana.

> Popis veslača koji su nastupili na Veslačkom maratonu Vukovar - Ilok

Uz zahvalu domaćinima za gostoprimstvo, već sada najavljujemo dolazak i sljedeće godine u Vukovar na jedanaesti maraton.

> Rezultati

Slike iz Vukovara pogledajte u foto galeriji.

Podijeli na Facebook

 


Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
Svjetsko prvenstvo seniora - Chungju
Svjetsko prvenstvo juniora - Trakai
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Linz
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Međunarodna regata - Račice
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
58. Međunarodna regata - Bled
Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr