Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Croatia open - Zagreb

14. travnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Veslači Jadrana nastupili su na Jarunskom jezeru u Zagrebu na 30. izdanju Croatia opena, naše najveće međunarodne regate, koja je ove godine okupila više od 1200 veslačica i veslača iz oko 60 klubova i reprezentacija iz 12 država. U dva dana natjecanja održano je gotovo 200 utrka u svim dobnim kategorijama od kadeta do seniora u vrlo dobroj organizaciji gdje su se utrke održavale svakih pet minuta bez imalo kašnjenja.

U Zagrebu su od veslača Jadrana nastupili seniori Branko i Marin Begović, Mate Ledenko, Mile Čakarun i junior Luka Baričević, a njihov učinak je bio jedno prvo, jedno drugo i dva treća mjesta.

Prvog dana regate veslale su se male discipline pa su tako seniori nastupili u dvojcima bez kormilara. Braća Begović nastupila su u jutarnjim eliminacijama i trećim mjestom izborila finale u kojem su zauzeli peto mjesto. Pobijedila je posada Iktusa Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić.

Mate Ledenko i Mile Čakarun nastupili su u dvojcu bez kormilara seniora do 23 godine gdje su kroz eliminacije drugim mjestom izborili finale i tamo zauzeli drugo mjesto s malim zaostatkom u napetom finišu s dobro im poznatim kolegama iz pulske Istre Ivanom Pitonom i Patrikom Prnjakom.

Luka Baričević u juniorskom samcu imao je daleko najteži zadatak ući u finale između 76 prijavljenih veslača. Kao i protekle godine održan je ''time trial'' odnosno u finale se ulazilo po najboljem vremenu, što mu je s četvrtim vremenom ukupno i uspjelo. U finalu je ponovno osvojio četvrto mjesto, a najbolje od hrvatskih veslača čime je pokazao da je napravio veliki iskorak od protekle sezone i nametnuo se kao trenutno najbolji hrvatski juniorski skifist. Prva tri mjesta osvojili su veslači srpskih klubova od kojih je pobjednik osvajač medalje na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu juniora u Plovdivu.

Drugi dan veslali su se veći brodovi, a veslači Jadrana nastupali su u kombiniranim posadama ovisno o plasmanu prethodnog dana. Tako su Mate Ledenko i Mile Čakarun nastupili zajedno s veslačima Istre Ivanom Pitonom i Patrikom Prnjakom u četvrcu bez kormilara seniora gdje su zauzeli treće mjesto iza pobjedničke posade Austrije i prve posade Hrvatskog veslačko saveza. Četverac je utrku odveslao vrlo dobro, a plasman bi možda bio i bolji jer je staza šest, u kojoj su veslali, bila izloženija vjetru nego li staze jedan i dva u kojem su veslali pobjednici, a tijekom finiša utrke pozlilo je i veslaču Istre Patriku Prnjaku tako da mu je na kraju pružena liječnička pomoć.

Luka Baričević nastupio je u čak tri utrke. Prvi nastup imao je s veslačem Mornara Antom Ančićem u dvojcu na pariće gdje je u eliminacijama pobjedom u izravnom dvoboju s ostalim najboljim hrvatskim posadama izborio ulazak u finale u kojem su zauzeli četvrto mjesto iza dvije srpske posade i jedne turske.

Treću utrku, u kojoj je napokon došao do prvog mjesta, odradio je u četvercu na pariće juniora kojeg je veslao s Antom Ančićem te veslačima Mladosti Tomislavom Šainom i Rokom Šitumom.

Drugog dana regate jedino su Branko i Marin Begović ponovno veslali dvojac bez kormilara i osvojili drugo mjesto iza posade Austrije ali u smanjenoj konkurenciji nego li prethodnog dana.

Rezultati

Foto galerija

 

Podijeli na Facebook

 

 


Inter city regatta - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr