Otvoreno prvenstvo Zagreba

30. ožujka 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Na regatnoj stazi na Jarunu održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba na kojemu su nastupile tri posade Jadrana. Bila je to prva ovogodišnja provjera na dva kilometra za dva seniorska dvojca i juniorski samac nakon odrađene daljinske regate na pripremama u Zatonu krajem veljače. Neposredno pred regatu odrađen je i mini ciklus priprema na Jarunu kojeg je u većoj mjeri omelo loše vrijeme sa snijegom i niskim temperaturama.

Na regati su nastupili Branko i Marin Begović te Mate Ledenko i Mile Čakarun u seniorskim dvojcima bez kormilara, a u juniorskom samcu Luka Baričević.

U seniorskim dvojcima obje posade izborile su finale kroz eliminacije osvojivši treća mjesta, a braća Begović su u finalu također zauzela treće mjesto iza pobjednika posade Iktusa Vjekoslava Kolobarića i Ante Janjića te Mladosti Stjepana Matića i Karla Udovičića. Mate Ledenko i Mile Čakarun nisu nastupili u finalu zbog zdravstvenih problema kojih je imao Mile Čakarun.

U juniorskom samcu Luka Baričević pobijedio je u svojoj eliminacijskoj skupini ispred Tomislava Šaina iz Mladosti no u finalu je Šain uzvratio istom mjerom te pobijedio s prednošću od dvije sekunde. Treći i četvrti su bili njihovi kolege iz prošlogodišnjeg reprezentativnog četverca Ante Ančić iz Mornara i Roko Šitum iz Mladosti.

Slijedeća provjera je Croatia open, naša najveća međunarodna regata koja će se održati u Zagrebu 13. i 14. travnja.

Rezultati

Podijeli na Facebook

 



3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr