Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



1. Regata Kupa Dalmacije - Memorijal Zlatko Celent - Split

3. ožujka 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Veslači Jadrana nastupom na prvoj regati Kupa Dalmacije u Splitu započeli su natjecanje u novoj veslačkoj sezoni. Nakon pet mjeseci zimske stanke bila je to prva prilika za provjeru posada i kvalitete zimskog rada za sve veslače. Regata je bila zakazana za subotu ali zbog loših vremenskih uvjeta odnosno jake bure odgođena je za nedjelju pa je tako održana po gotovo idealnim uvjetima za veslanje na moru.

Ukupno je nastupilo deset posada koje su osvojile tri prva, tri druga, dva treća jedno četvrto i jedno peto mjesto. Prva mjesta osvojili su dvojac na pariće mlađih juniora Andreas Vaško i Matija Milin odveslavši vrlo dobru utrku pobijedivši ispred kvalitetne posade Mornara, zatim četverac na pariće kadeta A Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Filip Vidović i Luka Belošević također je odveslao kvalitetno i zaslužio prvo mjesto te samac kadeta B Lovre Babajko kojemu je ovo bila prva utrka i prva pobjeda.

Druga mjesta osvojili su četverac na pariće mlađih juniora Ante Validžić, Dominik Božidar Milardović, Valentino Stipčević i Mislav Anić, druga posada četverca na pariće kadeta Juraj Dunatov, Lovre Martinov, Maroje Andrić i Jere Perić te u svom prvom nastupu i prvom ženskom nastupu za Jadran u zadnjih pedeset godina Iva Karačić u samcu.

Treći su bili Robert Ledenko i Nino Aleksić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora te Ante Zelić i Nikola Grganović u dvojcu na pariće kadeta B. Četvrto mjesto zauzeo je dvojac na pariće seniora Antun Plenković i Antonio Adžić, a peto druga posada četverca na pariće mlađih juniora Vito Fantina, Luka Smirčić, Karlo Diklan i Luka Perović.

Još su nastupile dvije posade od kojih dvojac bez kormilara juniora Filip Pedić i Josip Banović zbog tehničkog kvara nije završio utrku te samac kadeta B Stipe Vujević koji se prevrnuo nekoliko metara pred ciljnom ravninom u trenutku kad je bio treći.

*******************************

Na regati nisu nastupila četvorica seniora i junior Luka Baričević koji su za vrijeme održavanja regate imali kontrolnu daljinsku regatu na pripremama hrvatske izborne vrste u Zatonu kod Šibenika. Braća Marin i Branko Begović u dvojcu bez kormilara nastavili su niz pobjeda na daljinskim regatama pobijedivši i na ovoj od Šibenika do Zatona ispred dvojca Iktusa što je dobra naznaka za nadolazeće utrke na standardnoj stazi od 2 kilometra.

Najbolji na daljinskoj regati bio je i Luka Baričević koji je stigao prvi iz Šibenika do Zatona u juniorskom samcu.

Slijedeća regata za Kup Dalmacije održati će se 23. ožujka u Šibeniku.

Rezultati utrka

Slike s regate pogledajte u foto galeriji, a video utrka ovdje.

 

Povezane vijesti

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 

 


3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik


Otvoreno prvenstvo Zagreba


2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr