Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

23. ožujka 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Natjecanje za Kup Dalmacije nastavljeno je drugom regatom koja se održala na našoj najboljoj veslačkoj stazi na moru u Zatonu kraj Šibenika. Uz sudjelovanje svih dalmatinskih klubova regata je održana po lijepom vremenu i vrlo dobrim uvjetima za veslanje. Jedina zamjerka ide na račun velike gužve koja se stvarala na premalom pontonu za izlazak i ulazak veslača zbog čega je dolazilo do kašnjenja u startu pojedinih utrka.

Za razliku od prve regate u Splitu ovaj puta postignuti su bolji rezultati pa je tako ostvareno ukupno pet prvih, pet drugih i četiri treća mjesta uz ukupnu pobjedu u kategoriji kadeta i mlađih juniora te podijeljeno prvo mjesto u ukupnom poretku regate s splitskim Mornarom.

Pobjede na regati osvojili su dvojac na pariće mlađih juniora Andreas Vaško i Matija Milin, četverac na pariće mlađih juniora Ante Validžić, Dominik Božidar Milardović, Valentino Stipčević i Vito Fantina, četverac GIG kadeta A Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Filip Vidović, Luka Belošević i kormilar Stipe Vujević, dvojac na pariće kadeta B Luka Mitrović i Stipe Vujević te samac kadeta B Lovre Babajko.

Druga mjesta osvojili su samac seniorki Iva Karačić, samac mlađih juniora Leon Mikulić, četverac s kormilarom mlađih juniora Mislav Anić, Robert Ledenko, Nino Aleksić, Karlo Diklan i kormilar Dominik Buterin, samac kadeta B Kristian Nenadović i dvojac na pariće kadeta B Ante Zelić i Nikola Grganović.

Treća mjesta osvojili su četverac bez kormilara juniora Josip Banović, Filip Pedić, Jakov Denona i Juraj Batelja, samac mlađih juniora Luka Smirčić, dvojac bez kormilara juniora Josip Banović, Filip Pedić i četverac GIG kadeta A Maroje Andrić, Lovre Martinov, Luka Ramić, Tomislav Šaban i kormilar Mate Anić - Milić.

Još su nastupili dvojac na pariće kadeta A koji je držao drugo mjesto do posljednjih 50 metara utrke no nažalost je pogreškom odnosno ''fanganjem'' izgubio šansu za dobar plasman, na kraju završivši posljednji, šesti. Druga posada dvojca na pariće mlađih juniora Roko Gulan i Luka Perović zauzela je peto mjesto.

Na regati nije nastupio naš najbolji junior Luka Baričević koji je odrađivao pripreme u Zagrebu s četvoricom seniora.

Slijedeća regata za Kup Dalmacije održati će se 7. travnja u Dubrovniku.

Rezultati

Video snimka utrka

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.

 

Povezane vijesti

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 


3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr