4. Regata Kupa Dalmacije - Memorijal Tonči Skender - Makarska

18. svibnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Druga polovica sezone Kupa Dalmacije započela je regatom u Makarskoj na kojoj su veslači Jadrana osvojili šest prvih, tri druga i tri treća mjesta.

U prekrasnom ambijentu podno Biokova i vrijeme je poslužilo veslače pa je regata održana po vrlo lijepom vremenu i dobrim uvjetima za veslanje. Uz nešto problema s ozljedama i bolešću kod veslača, te jednim tehničkim kvarom na četvercu s kormilarom u utrci mlađih juniora, regata je uspješno odrađena. Ovaj puta ukupne pobjede u kategorijama kadeta i mlađih juniora su izmakle upravo iz prethodno navedenih razloga.

Prva mjesta na regati osvojili su dvojac bez kormilara juniora Josip Banović i Filip Pedić, četverac na pariće mlađih juniora Andreas Vaško, Matija Milin, Valentino Stipčević i Dominik Božidar Milardović, dvojac na pariće mlađih juniora Nino Aleksić i Robert Ledenko, četverac na pariće kadeta A Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Filip Vidović i Lovre Martinov, četverac GIG kadeta A Maroje Andrić, Luka Ramić, Kristian Nenadović, Ivan Tokić i kormilar Dominik Buterin te Iva Karačić u kombiniranoj posadi dvojca na pariće zajedno s Brankom Murat iz Mornara.

Druga mjesta osvajali su četverac bez kormilara juniora Josip Banović, Filip Pedić, Jakov Denona i Juraj Batelja, dvojac na pariće kadeta B Stipe Vujević i Luka Mitrović te Iva Karačić u samcu seniorki.

Treći su bili samac mlađih juniora Leon Mikulić, Antonio Adžić u samcu seniora i Nikola Grganović u samcu kadeta B. Od ostalih posada četvrto mjesto osvojio je Lovre Babajko u samcu kadeta B, a peta mjesta osvajali su dvojac na pariće kadeta A Luka Belošević i Juraj Dunatov te dvojac na pariće mlađih juniora Vito Fantina i Luka Perović. Četverac s kormilarom Ante Validžić, Karlo Diklan, Mislav Anić, Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban nije završio utrku zbog tehničkog kvara.

S veslačima su u Makarskoj još bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin te vođa puta Venceslav Buča. Slijedeća regata Kupa Dalmacije na rasporedu je krajem lipnja u Kaštelima.

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.

Povezane vijesti

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 


Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr