Inter city regatta - Zagreb

28. travnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Nastupom na 2. regati kupa Miljenka Finderlea i Inter city regatti u Zagrebu, veslači Jadrana zaokružili su uspješan natjecateljski vikend. U dva dana nastupa na Jarunu osvojeno je četiri prva, tri druga i jedno treće mjesto.

Prvog dana natjecanja na Veslačkom kupu Miljenka Finderlea nastupili su samo seniori i junior Luka Baričević. U dvojcu bez kormilara seniora braća Branko i Marin Begović su zauzeli drugo mjesto u finalu iza posade Iktusa Kolobarić, Janjić s otprilike tri sekunde zaostatka uz puno kvalitetnije i borbenije veslanje nego li na Croatia openu od prije petnaest dana. Drugi dvojac, Mate Ledenko i Mile Čakarun zauzeo je četvrto mjesto u finalu.

Luka Baričević nastupio je prvog dana u dvojcu na pariće s kolegom iz splitskog Mornara Antom Ančićem i u samom finišu utrke, nakon što su čitavu utrku bili u vodstvu, ispustili pobjedu nad posadom Mladosti Rokom Šitumom i Tomislavom Šainom za sekundu prednosti. Ova dva dvojca predstavljaju trenutno najbolje hrvatske juniorske skul veslače i najlogičniji izbor, čini se, biti će nastup u četvercu na pariće na predstojećem Europskom prvenstvu juniora u Minsku.

Drugi dan veslalo se na Inter city regatti, a tu su se seniorima pridružili i mlađi veslači. Mlađi juniori nastupili su u četvercu na pariće i osmercu. Četverac na pariće u sastavu Andreas Vaško, Matija Milin, Valentino Stipčević i Leon Mikulić osvojio je vrlo uvjerljivo prvo mjesto s prednošću od šest sekundi ispred posade Trešnjevke, dok je osmerac u sastavu Ante Validžić, Karlo Diklan, Mislav Anić, Luka Smirčić, Vito Fantina, Luka Perović, Nino Aleksić, Robert Ledenko i kormilar Tomislav Šaban ugodno iznenadio osvojivši treće mjesto.

Kod kadeta nastupili su četverac na pariće i GIG. Četverac na pariće u sastavu Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Luka Belošević i Jere Perić izborio je finale ali su u finalu zastali i na kraju zauzeli šesto mjesto dok je GIG četverac u sastavu Maroje Andrić, Lovre Martinov, Lovre Babajko i Ante Zelić s kormilarom Markom Vrhnjakom, koji je za ovu priliku posuđen iz Mladosti, odveslao vrlo dobro zauzevši prvo mjesto u svojoj skupini od ukupno osamnaest posada.

Seniori su drugoga dana nastupili u kombiniranim posadama pa su tako Branko i Marin Begović nastupili s veslačima Iktusa Vjekoslavom Kolobarićem i Antom Janjićem i osvojili prvo mjesto ispred još jedne kombinacije u kojoj su veslali Mate Ledenko i Mile Čakarun s veslačem Mladosti Karlom Udovičićem i Matejom Srbom iz Iktusa.

U posadi kombiniranog četverca na pariće nastupio je i Luka Baričević s Antom Ančićem iz Mornara te Rokom Šitumom i Tomislavom Šainom iz Mladosti te osvojio prvo mjesto.

Na regati je nastupila i naša jedina ženska predstavnica Iva Karačić koja je veslala u dvojcu na pariće zajedno s veslačicom Mornara Brankom Murat i zauzela treće mjesto.

Uz veslače su na regati u Zagrebu bili i treneri Danijel Bajlo, Branimir Vujević i Petar Milin. Slijedeći nastup veslači Jadrana imati će već slijedeći vikend kada će u Munchenu na međunarodnoj juniorskoj regati nastupiti Luka Baričević u dvojcu i četvercu na pariće.

Rezultati

Slike s regate potražite u foto galeriji.

Podijeli na Facebook

 


Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr