Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

6. travnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Treća regata Kupa Dalmacije održana je u Dubrovniku čime je završena prva polovica sezone natjecanja za Kup Dalmacije. Nakon tri godine pauziranja s ove regate ponovno su veslači Jadrana veslali na stazi u Rijeci dubrovačkoj. Nepredvidljivi vremenski uvjeti koji vladaju na ovoj specifičnoj stazi donijeli su i nešto lošije rezultate nego li na prethodnoj regati u Šibeniku. Dogodilo se da su neke posade koje su standardno osvajale prva mjesta uslijed nesnalaženja na takvoj stazi dolazile na cilj polupotopljene od valova pa su tako i rezultati u skladu s time. No to nije opravdanje jer su svima uvjeti jednaki pa će se već na slijedećoj regati, nadamo se, stvari vratiti na svoje mjesto.

Na regati je osvojeno jedno prvo, sedam drugih i tri treća mjesta te ukupna pobjeda u konkurenciji kadeta. Prvo mjesto osvojio je četverac GIG kadeta A Juraj Dunatov, Filip Vidović, Luka Belošević i Jere Perić. Druga mjesta osvajali su dvojac bez kormilara juniora Josip Banović i Filip Pedić, dvojac na pariće mlađih juniora Andreas Vaško i Matija Milin, dvojac na pariće kadeta B Kristian Nenadović i Luka Mitrović, druga posada dvojca na pariće kadeta B Ante Zelić i Nikola Grganović, samac kadeta B Lovre Babajko, druga posada četverca GIG kadeta A Maroje Andrić, Lovre Martinov, Luka Ramić i Tomislav Šaban. Treća mjesta osvajili su dvojac na pariće juniora A Jakov Denona i Juraj Batelja, četverac s kormilarom mlađih juniora Mislav Anić, Robert Ledenko, Nino Aleksić, Karlo Diklan i kormilar Dominik Buterin, dvojac na pariće kadeta A Aldo Jelenković i Hrvoje Marić.

Četvrto mjesto osvojio je četverac na pariće mlađih juniora Ante Validžić, Dominik Božidar Milardović, Valentino Stipčević i Vito Fantina te u ženskom samcu Iva Karačić. Peti su bili druga posada dvojca na pariće mlađih juniora Roko Gulan i Luka Perović i drugi samac mlađih juniora Luka Smirčić dok je četverac bez kormilara juniora Josip Banović, Filip Pedić, Jakov Denona i Juraj Batelja diskvalificiran zbog sudara s posadom Gusara tijekom utrke.

Na regatu se zbog dugog puta do Dubrovnika putovalo dan ranije pa je dio veslača imao priliku prošetati Stradunom razgledavajući staru gradsku j ezgru koja je uvrštena na popis UNESCO-ove Svjetske baštine. Uz veslače su u Dubrovniku bili predsjednik Jadrana Klaudijo Stipčević, treneri Branimir Vujević i Petar Milin te Venceslav Buča i Dino Žuvanić.

Slijedeća regata za Kup Dalmacije održati će se 19. svibnja u Makarskoj.

Rezultati

Video snimka utrka

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.

 

Povezane vijesti

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 

 

 

 


Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr