Međunarodna regata - Essen

12. svibnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Marin i Branko Begović Begović osvojili su drugo mjesto u četvercu bez kormilara zajedno s veslačima Iktusa Vjekoslavom Kolobarićem i Antom Janjićem na 97. Internationale Hügelregatti u njemačkom Essenu. Bio je to prvi međunarodni ispit hrvatske seniorske izborne vrste pred Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Sevilli početkom lipnja.

97. Internationale Hügelregatta okupila je veslače iz 17 država, a regata je održana u dva dana. Prvog dana regate braća Begović nastupila su u dvojcu bez kormilara, no nažalost nisu se uspjela plasirati u finale. Druge dvije hrvatske posade, dvojac Gusara Nikša Skelin i Vitomir Čavrlj te dvojac Iktusa Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić probile su se u finale i tamo zauzele treće i četvrto mjesto.

Drugoga dana veslao se četverac, a hrvatska posada u sastavu Marin i Branko Begović Begović te Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić zauzela je vrlo dobro drugo mjesto iza posade Velike Britanije s zaostatkom manjim od dužine broda.

Ovogodišnju premijeru imala je i najbolja hrvatska posada, srebrni olimpijski četverac na pariće, koja je oba dana regate ostvarila pobjedu. Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i Davio Šain pokazali su da će i ove sezone biti u vrhu svjetskog veslanja.

Rezultati:

Četverac bez kormilara - finale

 

Podijeli na Facebook

 


Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr