Međunarodna juniorska regata - München

5. svibnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Hrvatski juniorski četverac na pariće u kojem vesla i Jadranov junior Luka Baričević osvojio je drugo mjesto na međunarodnoj regati u Münchenu. Odličnim nastupom Ante Ančić, Tomislav Šain, Roko Šitum i Luka Baričević potvrdili su dobru formu pred predstojeće Europsko prvenstvo u bjeloruskom Minsku. Internationale DRV-Junioren-Regatta u Münchenu slovi za najjaču međunarodnu juniorsku regatu u Europi pa se iz rezultata mogu predviđati prognoze za pojedine discipline.

U dva dana natjecanja na olimpijskoj stazi u Munchenu ova četvorica veslača natjecala su se i u dvojcima na pariće u kojem su prvog dana regate Luka Baričević i Ante Ančić prvim mjestom u svojoj eliminacijskoj skupini, koje je jedino i vodilo u finale, izborili nastup među šest najboljih posada. U finalu su zauzeli četvrto mjesto s manje od sekunde zaostatka za trećim mjestom. Drugi dvojac na pariće Roko Šitum i Tomislav Šain zauzeo je treće mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini što nije bilo dovoljno za izboriti finalnu utrku.

U nedjelju se veslao četverac, a već pobjedom u jutarnjim eliminacijama naši veslači pokazali su da će se boriti za prvo mjesto u finalu. Tako je i bilo, a pobjedu su ispustili u drugoj polovici staze nakon što su prvih tisuću metara bili vodeći. Na kraju je, za nešto više od dužine broda, bila bolja posada Velike Britanije.

Nakon ovakvog rezultata realno je očekivati borbu za odličja na Europskom prvenstvu koje će se održati krajem svibnja u Minsku. Ovaj juniorski ''Cro express'' je na pravom putu da ove sezone, nakon prošlogodišnje sezone učenja, pokaže svoju pravu vrijednost, a to je sigurno vrh europskog i svjetskog juniorskog veslanja.

Rezultati:

Subota:

> Eliminacije 2x

> Finale A 2x

Nedjelja

> Eliminacije 4x

> Finale A 4x

Podijeli na Facebook

 


Međunarodna regata - Essen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr