58. Međunarodna regata - Bled

16. lipnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Trojica veslača Jadrana nastupila su u posadama hrvatske izborne vrste na 58. Međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji. Luka Baričević nastupio je u juniorskom četvercu na pariće, a seniori Mate Ledenko i Mile Čakarun veslali su dvojac i četverac bez kormilara.

Još jedan vrijedan rezultat ostvario je Luka Baričević koji je prvog i drugog dana regate osvojio prvo mjesto u juniorskom četvercu na pariće zajedno s svojim kolegama Tomislavom Šainom i Rokom Šitumom iz zagrebačke Mladosti te Antom Ančićem iz splitskog Mornara.

Prvi nastup četverca na pariće nakon osvajanja brončane medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Minsku donio je dvije pobjede i zanimljivu borbu s reprezentativnom posadom Češke koja je osvojila peto mjesto na nedavnom Europskom prvenstvu. U obje utrke razmak između ove dvije posade bio je minimalan sve do posljednjih 500 metara, odnosno do poznatog bledskog otoka, kada naša posada čini veću razliku i na kraju radi više od dužine broda prednosti. Ostale posade u finalu nisu bile dorasle ovima dvijema pa su na kraju imale pozamašne zaostatke.

Do početka svjetskog juniorskog prvenstva u Trakaiu ostalo je nešto više od mjesec dana, pa juniorskom četvercu na pariće slijede završne ljetne pripreme prije nastupa, za njih, najvećem natjecanju sezone.

Seniorima Mati Ledenku i Mili Čakarunu bila je ovo kriterijska regata za odlazak na Svjetsko seniorsko prvenstvo do 23 godine u Linzu. Prvog dana regate veslali su dvojac bez kormilara i osvajanjem četvrtog mjesta u eliminacijama uspjeli kroz ''time trial'' odnosno po vremenskom mjerenju ostvarilti prolazak u finale. U finalu su zauzeli peto mjesto nakon što su u finišu utrke prestigli svoje najveće konkurente iz pulske Istre i inaće kolege iz četverca bez kormilara Patrika Prnjaka i Ivana Pitona, a ujedno ostvarili i najbolji plasman od hrvatskih posada dvojaca.

U nedjelju su ova dva dvojca nastupila zajedno u četvercu bez kormilara, a dan ranije izborili su opet preko ''time trial'' eliminacija svoje mjesto u finalu. Ponovili su isti rezulta kao i dan ranije, peto mjesto.

Rezultati finala:

Subota:

Finale A 4xJMA

Finale 2-SM

Nedjelja

Finale A 4xJMA

Finale 4-SM

 

 

Podijeli na Facebook

 


Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr