Luka Baričević brončani na Europskom juniorskom prvenstvu u Minsku

26. svibnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Luka Baričević osvojio je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu održanom u bjeloruskom glavnom gradu Minsku zajedno s veslačima Mladosti Tomislavom Šainom i Rokom Šitumom te Antom Ančićem iz Mornara.

Nakon uspješnog nastupa na međunarodnoj regati u Münchenu za očekivati je bilo dobar nastup i i borbu za jednu od medalja. Očekivanja su se i ispunila pa se veslači iz Minska vraćaju s brončanom medaljom oko vrata. Ova četvorica izvrsnih i vrlo izjednačenih skifista ili mali ''Cro express'' kako ih nazivaju, tako su potvrdili svoju vrijednost koju su pokazivali i čitavu prethodnu sezonu, a sada je s ovom medaljom ta vrijednost izašla na vidjelo.

Nakon prvog dana natjecanja četverac na pariće izborio je pobjedom nastup u polufinalu. Vrlo uvjerljivo veslanje donijelo je i najbolje vrijeme od sve tri eliminacijske skupine.

Drugi dan natjecanja u Minsku također je započeo uspješno, polufinale je donijelo još jednu pobjedu s najbržim vremenom u obje skupine te se nakon dva vrlo uvjerljiva nastupa u eliminacijskim utrkama i polufinalu činilo da će u finalu uzeti najsjajnije odličje. To se, nažalost, nije dogodilo, brže su bile posade Rumunjske i Italije za nešto više od dužine broda.

Ovo je druga medalja u zadnje tri sezone na Europskim juniorskim prvenstvima za Veslački klub Jadran nakon što su također brončanu medalju osvojili Mate Ledenko i Mile Čakarun 2011. godine u četvercu bez kormilara u poljskoj Kruzwici.

Hrvatska juniorska izborna vrsta bila je vrlo uspješna na ovom prvenstvu osvojivši ukupno tri brončane medalje. Druge dvije osvojili su ženski dvojac na pariće Ivana Krkljuš i Žana Krakić te osmerac u sastavu Toni Čavka, Matej Metković, Tin Nemčić, Marko Krizmančić, Jakov Bumbak, Danijel Plišić, Bernard Samardžić, Antonio Čoga i kormilar Luka Šćurla. Sedmo mjesto osvojio je Ivan Županović u samcu.

Čestitke svim veslačima i njihovim trenerima!

REZULTATI - četverac na pariće

> Rezultati prve skupine eliminacija 4x

> Rezultati prve skupine polufinala 4x

> Rezultati finala A

Kompletne rezultate svih utrka pogledajte na službenoj stranici prvenstva

http://www.erjc2013.by

Pogled na stazu u Minsku.

 

Podijeli na Facebook

 

 


Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr