6. Regata Kupa Dalmacije - Memorijal Perica Vlašić - Split

31. kolovoza 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Memorijalom Perice Vlašića završena je ovogodišnja sezona natjecanja za Kup Dalmacije. Regata je održana u Splitu na regatnoj stazi u Spinutu, a okupila je, nakon ljetne stanke, sve dalmatinske klubove koji su je iskoristili kao posljednju provjeru pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo.

Po prvi puta nakon dugo vremana veslači Jadrana nastupili su u kompletnom regatnom sastavu od kadeta do seniora, osim izuzetka seniora braće Begović, koji su imali reprezentativne obveze na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Chungju. Provjera je bila uspješna pa je tako osvojeno pet prvih, sedam drugih i dva treća mjesta na regati uz ukupnu pobjedu u kategoriji mlađih juniora.

Prva mjesta osvajali su dvojac na pariće seniora Mate Ledenko i Mile Čakarun, samac juniora Luka Baričević, dvojac bez kormilara mlađih juniora Andreas Vaško i Matija Milin, četverac s kormilarom mlađih juniora Ante Validžić, Karlo Diklan, Mislav Anić, Luka Smirčić i kormilar Tomislav Šaban te dvojac na pariće kadeta B Lovre Babajko i Kristian Nenadović.

Drugi su bili: u samcu seniorki Iva Karačić, prva posada dvojca na pariće mlađih juniora Nino Aleksić i Robert Ledenko, druga posada dvojca na pariće mlađih juniora Luka Perović i Roko Gulan, četverac na pariće kadeta A Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Luka Ramić i Filip Vidović, dvojac na pariće kadeta A Luka Belošević i Juraj Dunatov, četverac GIG kadeta A Maroje Andrić, Lovre Martinov, Mate Anić Milić, Ivan Tokić i kormilar Filip Banović te dvojac na pariće kadeta B Stipe Vujević i Nikola Grganović.

Treće mjesto su osvojili dvojac bez kormilara juniora Josip Banović i Filip Pedić te četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Vito Fantina, Valentino Stipčević, Božidar Dominik Milardović i Leon Mikulić dok je peto mjesto osvojio Jakov Denona u juniorskom samcu.

U memorijalnoj utrci seniorskih samaca u sjećanje na slavnog veslača spltskog Mornara Pericu Vlašića pobijedio je, u napetom finišu utrke, veslač Gusara Alen Banovac ispred veslača Mornara Ante Ančića.

Predstoji nastup na najvažnijem domaćem natjecanju, Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu od 13. do 15 rujna, koje će označiti i kraj natjecateljske sezone za veslače Jadrana.

Slike s regate pogledajte u foto galeriji, a snimku utrka u video arhivi.

 

Povezane vijesti

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 


Svjetsko prvenstvo seniora - Chungju
Svjetsko prvenstvo juniora - Trakai
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Linz
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Međunarodna regata - Račice
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
58. Međunarodna regata - Bled
Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr