Promotivna regata u Vrlici

23. lipnja 2013. Piše: Petar Milin |

Promotivnom regatom na Peručkom jezeru povodom završetka projekta ''Lake to Lake Green Tourism'' otvoren je Veslački centar Garjak u Vrlici. Projekt je financiran sredstvima Europske unije preko IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina i zamišljen je kao budući centar za veslačke pripreme kao i regatna staza na dvije lokacije Peručkom i Ramskom jezeru u Bosni i Hercegovini.

Kako je sama regata zamišljena kao ceremonijalna tako su i utrke održavane u nešto ležernijem tonu bez uobičajenog velikog natjecateljskog naboja. Regata je održana po iznmno velikoj vručini što je veslačima, uz napor same utrke, iziskivalo dodatan napor. Nastupila je većina hrvatskih klubova uz goste iz slovenskog Maribora.

Veslači Jadrana postigli su jedno drugo i pet trećih mjesta na regati. Treća mjesta osvajali su dvojac na pariće mlađih juniora Matija Milin i Leon Mikulić, četverac bez kormilara mlađih juniora Andreas Vaško, Valentino Stipčević, Vito Fantina i Dominik Božidar Milardović, zatim dvojac na pariće kadeta Juraj Dunatov i Ivan Tokić, četverac na pariće kadeta Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Filip Vidović i Lovre Martinov te Iva Karačić u ženskom seniorskom samcu koja je s isto tako nastupila i u dvojcu na pariće seniorki s veslačicom Mornara Branko Murat i zauzela drugo mjesto.

Još su nastupili dvojac na pariće juniora Josip Banović i Jakov Denona koji je osvojio četvrto mjesto, druga posada četverca bez kormilara mlađih juniora Ante Validžić, Karlo Diklan, Mislav Anić i Luka Smirčić koja je bila šesta, druga posada četverac na pariće kadeta Maroje Andrić, Kristian Nenadović, Luka Ramić i Mate Anić- Milić bila je peta te druga posada dvojca na pariće mlađih juniora Robert Ledenko i Nino Aleksić koja je utrku završila na sedmom mjestu.

Slike s regate pogledajte u fotogaleriji.

Rezultati

 

Podijeli na Facebook

 


58. Međunarodna regata - Bled
Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr