Međunarodna juniorska regata - München

6. svibnja 2012. Piše: Petar Milin | preuzmi veću rezoluciju slike | preuzmi pdf format teksta

Juniorski četverac na pariće u kojem vesla Luka Baričević zajedno s Antom Ančićem iz ''Mornara'' te Rokom Šitumom i Tomislavom Šainom iz ''Mladosti'' nastupiio je u Munchenu na međunarodnoj juniorskoj regati. Nakon dobrog nastupa na Inter city regatti ovo je bila provjera u znatno jačoj konkurenciji. Regata u Munchenu, na poznatoj olimpijskoj regatnoj stazi, uvijek je bila dobar pokazatelj vrijednosti u međunarodnoj juniorskoj konkurenciji.

Prvog dana regate je na rasporedu bio nastup u dvojcima na pariće. U šest eliminacijskih skupina samo je prvo mjesto vodilo u finale, a posada Luka Baričević i Ante Ančić zauzela je drugo mjesto u svojoj skupini s zaostatkom od 3,48 sekundi ili nešto više od dužine broda za prvoplasiranom njemačkom posadom koja je kasnije i vrlo uvjerljivo pobijedila u finalu A, što je dobar pokazatelj kvalitete i naše posade. Nažalost, u finalu B nisu uspjeli ponoviti rezultat iz eliminacijske skupine ali su bili stalno u igri za vrh vrlo izjednačene utrke. Na kraju su zauzeli peto mjesto dok je u istoj utrci posada ''Mladosti'' Roko Šitum i Tomislav Šain zauzela treće mjesto.

Drugi dan se veslao četverac. Bilo je tri eliminacijske skupine, a pobjedom u svojoj skupini, vodeći od starta, četverac se plasirao u finale. U finalnoj utrci držali su čitavo vrijeme utrke priklučak sa vodećima i na 500 metara do kraja bili i na trećem mjestu, no u samom finišu utrke padaju na šesto mjesto iako sa zaostatkom od samo dužine broda do trećeg mjesta.

Bila je ovo još jedna dobra regata za ova četiri mlada veslača koji su, iako mlađi od većine posada koji su nastupili na regati za godinu dana, odradila vrlo dobar posao s obzirom na mali broj zajedničkih treninga i činjenicu da im je sav trening bio ujedno i odlazak na utrku.

Rezultate i slike možete pogledati na službenoj stranici olimpijske regatne staze u Munchenu www.regatta.de

 

Podijeli na Facebook

 

 


Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
1. regata Svjetskog kupa - Beograd
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
Sudačko predavanje
Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr