Veslački maraton Vukovar - Ilok

1. listopada 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Niti ove godine veterani ''Jadrana'' nisu propustili nastupiti na tradicionalnom, 8. po redu, Veslačkom maratonu od Vukovara do Iloka u duljini od 36 kilometara.

Veslački maraton Vukovar - Ilok vesla se u znak sjećanja na 23. rujna 1991. - Dan osnivanja legendarne 204. Vukovarske brigade te 32 člana HVK ''Vukovar'' koji su izgubili život u Domovinskom ratu ili se još uvijek vode kao nestali.

Kao i svake godine sve je počelo svečanim otvaranjem na gradskom trgu i mimohodom sudionika maratona gradskim ulicama. Nakon toga iz Vukovara prema Iloku startalo je dvadeset osmeraca u konkurenciji veterana, gradova te u otvorenoj kategoriji. Po prvi puta nastupili su i neretvanski lađari u svojim lađama koji su udaljenost od Vukovara do Iloka savladali za nešto manje od tri sata.

Uz dobru atmosferu tako su i svoj sedmi nastup u Vukovaru započeli i veterani ''Jadrana'', a ove godine nastupili su: Branimir Vujević, Petar Milin, Frane Kalcina, Joško Matulić, Dino Žuvanić, Marko Dragičević, Danijel Kolega, Antonio Buča i kormilar Toni Crljenko, a uz veterane u Vukovaru je bio i naš mladi perspektvni veslač Mile Čakarun. Uz izrazito niski vodostaj Dunava postignuto je vrlo dobro vrijeme od 1 sat i 52 minute što je bilo dovoljno za četvrto mjesto ukupno i drugo mjesto u kategoriji veterana B. Svi se slažu da je ovogodišnji nastup bio jedan od boljih, a tome su pridonijele sigurno i ''nove snage'' predvođene štrokerom Branimirom Vujevićem koji je održavao bezprijekoran ritam te Markom Dragičevićom alijas ''Chevom'' koji je pristao nastupiti na maratonu nakon nekoliko godina nagovaranja. Neki su kazali: ''Da nam je još koji puta izaći skupa di bi nam bio kraj...''

Ove godine posjet Vukovaru iskoristili smo i za promociju regate koju bi slijedeće godine organizirali u Zadru odnosno u Jazinama. Prvi dojmovi su pozitivni i nadamo se dolasku barem desetak osmeraca u Zadar.

Na kraju se moramo zahvaliti Pavi Bečiću iz dubrovačkog VK ''Neptun'' koji nam je pomogao oko prijevoza našeg osmerca iz Zadra u Vukovar i Borisu Martinu na gostoprimstvu prilikom smještaja u Vukovaru.

Svi sudionici ovog maratona rado se vraćaju svake godine u Vukovar, a nadamo se da će tako biti još dugo godina i što još reći nego, vidimo se i dogodine u Vukovaru!

Slike sa maratona pogledajte u foto galeriji, a malo atmosfere s puta i na samom maratonu u Vukovaru ovdje.

Rezultati

Povezane vijesti

Tradicionalno okupljanje veterana

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr