Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb

25. rujna 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Na prvenstvu Hrvatske za juniore i kadete održanom na regatnoj stazi jezera ''Jarun'' u Zagrebu veslači ''Jadrana'' osvojili su tri naslova prvaka. Uz tri pobjede ostvarena je i ukupna pobjeda u konkurenciji juniora A.

U tri dana natjecanja na Jarunu nastupila su tridesetdvojica veslača i dvojica kormilara ''Jadrana'' od kadetskog do juniorskog uzrasta. Veslače je poslužilo i vrijeme, koje je za razliku od prošlogodišnjeg, kada je tri dana padala jaka kiša, bilo gotovo idealno.

Prvaci Hrvatske za juniore postali su osmerac, koji je veslao u sastavu: Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić, Vito Žuvanić, Ivan Bezinović i kormilar Toni Crljenko, zatim četverac bez kormilara Mate Ledenko, Mile Čakarun, Ante Antišin, Roko Pekić te dvojac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun.

U zadnjoj utrci regate odnijeli smo i nama najslađu pobjedu, onu u osmercu juniora koja nam je nekoliko zadnjih godina izmicala, ali ove godine je pobjeda bila uvjerljiva. No sve nije proteklo glatko jer je utrka vožena dva puta. Na sreću, oba dva puta smo uspjeli pobijediti. Nakon loše, ili bolje reći katastrofalne, procjene sutkinje koja je pratila utrku i nije na vrijeme zaustavila istu, nego je pustila do kraja, donijeta je odluka da se utrka mora ponoviti zbog sudara posada ''Istre'' i ''Zagreba''. U prvoj utrci naš osmerac je uvjerljivo pobijedio, a isto se dogodilo i u ponovljenoj utrci.

Još je u juniorskoj konkurenciji nastupio četverac sa kormilarom u sastavu Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić s kormilarom Tonijem Crljenkom i zauzeo drugo mjesto iza, ovaj puta, bolje posade ''Istre''. U finalu lakog samca juniora nastupio je Vito Žuvanić koji je nakon starta imao tehnički kvar, odnosno dogodilo se pucanje osovine na veslu čime su njegove šanse da se bori za medalju ugašene. Na kraju je ipak, unatoč puknutoj osovini, uspio završiti na petom mjestu.

Druga posada osmerca juniora u sastavu: Toni Jelenković, Antun Plenković, Marko Perić, Željko Batur, Toma Čepinac, Josip Pavić, Mateo Tolić i kormilar Nino Aleksić nije se uspjela izboriti za A finale koje im je izmaklo za 3 stotinke sekunde nakon vrlo izjednačene utrke prednatjecanja gdje su prve četiri posade završile unutar dvije sekunde. Šteta za ovaj osmerac jer bi se u finalu sigurno borili za jednu od medalja.

Najbolji rezultat kod mlađih juniora ostvario je četverac na pariće Roko Salama, Marin Pavleka, Marko Troskot, Luka Pedić koji je zauzeo četvrto mjesto od osamnaest posada. Dvojac na pariće Roko Salama i Marin Pavleka bio je deveti, a druga posada četverca na pariće mlađih juniora Ivan Kapitanović, Josip Čerina, Filip Pedić i Luka Šare zauzela je jedanaesto mjesto.

Kod kadeta sedmo mjesto u dvojcu na pariće osvojili su Matija Milin i Andreas Vaško dok je četverac na pariće Robert Ledenko, Leon Mikulić, Valentino Stipčević i Ante Validžić zauzeo deseto mjesto.

Fotografije možete pogledati u foto galeriji, a video sažetke nekih utrka pogledajte ovdje.

Rezultati

 

Podijeli na Facebook

 

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr