Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

1. Regata kupa Dalmacije - Memorijal Zlatko Celent - Split

3. ožujka 2012. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta | preuzmi veću rezoluciju slike

Veslačka sezona krenula je prvom regatom kupa Dalmacije - Memorijalom Zlatka Celenta održanom u Splitu. Po iznimno lijepom vremenu nastupili su gotovo svi dalmatinski veslački klubovi uz nekoliko gostiju iz Zagreba i Omišlja.

Veslači ''Jadrana'' osvojili su ukupno četiri prva, šest drugih, dva treća i tri četvrta mjesta uz ukupnu pobjedu u konkurenciji juniora i drugo mjesto u ukupnom poretku regate na kojoj je pobijedio domaćin, splitski ''Gusar''. Pobjede na regati ostvarili su Luka Baričević, koji je odveslao vrlo dobru utrku u juniorskom samcu, četverac na pariće mlađih juniora Josip Banović, Filip Pedić, Edi Petković - Ivković i Ivan Kapitanović, zatim dvojac na pariće mlađih juniora Luka Šare i Josip Čerina te samac kadeta Leon Mikulić.

Druga mjesta osvojili su juniorski četverac bez kormilara u sastavu Toni Jelenković, Antun Plenković, Željko Batur i Mihovil Maričić, dvojci na pariće juniora Marin Pavleka i Roko Salama te Toma Čepinac i Luka Pedić, samac seniora Vito Žuvanić, dvojac na pariće mlađih juniora Matija Milin i Andreas Vaško i dvojac na pariće kadeta B Luka Belošević i Aldo Jelenković.

Treće mjesto zauzeo je dvojac na pariće seniora Antonio Adžić i Ivan Bezinović i dvojac bez kormilara juniora Toni Jelenković i Antun Plenković, a četvrto mjesto u seniorskom samcu Luka Baričević, u dvojcu na pariće kadeta Vito Fantina i Nino Aleksić, Nikola Grganović u samcu kadeta B. Peti su bili u četvercu na pariće mlađih juniora Matija Ušljebrk, Valentino Stipčević, Dominik Božidar Milardović i Robert Ledenko te dvojac bez kormilara juniora Željko Batur i Mihovil Maričić.

U memorijalnoj utrci u spomen na Zlatka Celenta pobijedio je kombinirani dvojac bez kormilara seniora riječkog ''Jadrana'' i zagrebačke ''Mladosti'' Marin Bogdan i Karlo Udovičić ispred braće Skelin iz ''Gusara''. Inaće, ove godine se navršava dvadeset godina od tragične smrti legende hrvatskog veslanja Zlatka Celenta koji je stradao u prometnoj nesreći na otoku Pagu 1992. godine u trenutku kada je bio na funkciji izbornika hrvatske veslačke reprezentacije.

Na regati nisu nastupili naši najbolji veslači Branko i Marin Begović te Mate Ledenko i Mile Čakarun koji su zajedno sa trenerom Danijelom Bajlom odrađivali pripreme u Zatonu kod Šibenika.

Slijedeća regata kupa Dalmacije održati će se u Šibeniku krajem ožujka.

Rezultate potražite u rubrici rezultati.

Nekoliko slika sa regate pogledajte u foto galeriji.


Povezane vijesti

2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik

3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik

4. regata kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata kupa Dalmacije - Kaštela

Podijeli na Facebook

 


Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Sudačko predavanje
Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr