Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Croatia open - Zagreb

15. travnja 2012. Piše: Petar Milin | preuzmi veću rezoluciju slike | preuzmi pdf format teksta

Veslači ''Jadrana'' nastupili su u Zagrebu na Croatia openu, našoj najvećoj međunarodnoj regati, koja je i ove godine okupila veliki broj veslača iz jedanaest država. Uz odličnu organizaciju ovako velike regate i gotovo bez kašnjenja održano je u dva dana 200 utrka od eliminacija do finala.

Prvog dana natjecanja najzanimljivija utrka bila je ona seniorskih dvojaca bez kormilara, a tamo su nastupili i naši najjači aduti braća Marin i Branko Begović. Drugim mjestom u jutarnjim eliminacijama izborili su finalnu utrku koja je donijela zanimljivu borbu četiri naša najbolja seniorska dvojca u koju su se uplele i posade Veslačkog saveza Austrije i Srbije. Na kraju je ispred svih slavila kombinirana posada riječkog ''Jadrana'' i ''Mladosti'' Marin Bogdan i Karlo Udovičić dok je drugo mjesto osvojila posada Austrije, a treće braća Skelin iz ''Gusara''. Branko i Marin su zauzeli peto mjesto ali sa vrlo malim zaostakom jer je prvih pet posada završilo unutar pet sekundi, a razmak od drugog do petog bio je samo tri sekunde što dovoljno govori o borbi ovih dvojaca tijekom čitave staze.

Druga naša posada u subotnjem finalu bila je ona dvojca bez kormilara seniora do 23 godine u kojoj su nastupili Mile Čakarun i Mate Ledenko. Uspjeli su izboriti finale ali tamo nisu odveslali na nivou na kojem se to od njih očekuje i za što su sposobni, pa su zauzeli posljednje, šesto mjesto. Prijelaz iz juniorskog u seniorsko veslanje je jedna stepenica koju se mora ozbiljnije shvatiti i ova posada će morati malo podignuti svoj pristup treningu na veći nivo ako misli nastaviti kvalitetne rezultate iz juniorski dana.

U juniorskom samcu prvog dana nastupio je i Luka Baričević. Kako je bilo prijavljeno preko sedamdeset skifova juniora umjesto klasičnog načina eliminacija, zbog nedostatka vremena, pristupilo se prolasku po najboljem vremenu. Eliminacije su se protegle na skoro sat vremena, pa su se i vremenski uvjeti stalno mjenjali. Iako je pobijedio u svojoj eliminacijskoj skupini sa devet sekundi prednosti ispred drugoplasiranog, to nije bilo dovoljno za prolaz među šest najboljih koji su se kretali unutar manje od desetak sekundi. Da je bio s nekim u bližoj borbi tokom utrke vjerovatno bi i uhvatio te dvije tri sekunde koliko je nedostajalo za prolaz. U finalu B nije odveslao na razini eliminacija te je zauzeo šesto mjesto odnosno 12 ukupno. Sigurni smo da on može bolje, a biti će i još prilike za dokazivanje jer je činjenica da je trenutno drugi juniorski skifist iza, ipak u ovom trenutku nešto bržeg, Ante Ančića iz Mornara.

Još su prvog dana nastupili i juniorski dvojac bez kormilara Toni Jelenković i Antun Plenković te u lakom samcu seniora Vito Žuvanić no nisu se uspjeli plasirati u finale.

Drugoga dana natjecanja, u nedjelju, veslale su se veće discipline, pa su tako Branko i Marin Begović nastupili zajedno sa Milom Čakarunom i Marinom Bogdanom iz riječkog ''Jadrana'' u četvercu bez kormilara i osvojili drugo mjesto sa zaostatkom manjim od jedne sekunde iza posade Slovenije. Odveslali su borbenu utrku u uzbudljivoj utrci protiv solidnih Slovenaca. U istoj utrci nastupio je i naš četverac bez kormilara mlađih seniora Ante Antišin, Antonio Adžić, Mate Ledenko i Roko Pekić i zauzeo četvrto mjesto iako s velikim zaostatkom za pobjednikom.

U finale se drugog dana uspio plasirati i juniorski dvojac bez kormilara Toni Jelenković i Antun Plenković i zauzeli peto mjesto.

Rezultate regate pogledajte na službenoj stranici regate, a slike sa regate pogledajte u foto galeriji.

Podijeli na Facebook

 

 


1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
Sudačko predavanje
Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr