Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Inter city regatta - Zagreb

29. travnja 2012. Piše: Petar Milin | preuzmi veću rezoluciju slike | preuzmi pdf format teksta

U Zagrebu su na Inter city regatti i u sklopu kontinentalog veslačkog kupa Miljenka Finderlea, nastupili juniori, mlađi juniori i kadeti ''Jadrana''. Regata je poslužila i kao provjera kandidata za sastav hrvatske juniorske izborne vrste. U sklopu tih provjera prvog dana natjecanja, nastupili su u dvojcu na pariće Luka Baričević s veslačem ''Mornara'' Antom Ančićem te Toni Jelenković i Antun Plenković u dvojcu bez kormilara.

Dvojac na pariće Luka Baričević i Ante Ančić odveslao je vrlo kvalitetno i zauzeo drugo mjesto u finalu nakon što su u jutarnjim eliminacijama zauzeli prvo mjesto. Ova posada, iako su zaostali nešto više od 5 sekundi za dvojcem ''Zagreba'', koji je dosta uveslanija posada te i godinu dana starija, ima još dosta prostora za napredak imajući u vidu da im je ovo bila tek druga zajednička utrka uz nekoliko treninga.

Drugoga dana regate ova posada dvojca na pariće veslala je u četvercu na pariće zajedno s trećeplasiranom posadom iz utrke dvojaca Tomislavom Šainom i Rokom Šitumom gdje su odveslali dvije sparing utrke protiv četveraca ostvarivši dosta dobro vrijeme što je dobar pokazatelj pred međunarodnu juniorsku regatu u Munchenu koja je i pravi pokazatelj kvalitete u juniorskom veslanju.

Dvojac bez kormilara Toni Jelenković i Antun Plenković također je sudjelovao u provjerama juniora ali nažalost nije uspio doći do finala zauzevši treće mjesto u svojoj skupini što nije bilo dovoljno za finale.

Ostali veslači došli su u Zagreb samo na jedan dan i nastupili u disciplinama koji su taj dan bile na programu. Prvi je nastupio osmerac mlađih juniora koji je i pobijedio u konkurenciji sedam osmeraca. Veslali su ga Luka Šare, Filip Pedić, Josip Banović, Josp Čerina, Edi Petković - Ivković, Matija Milin, Ivan Kapitanović, Josip Batelja i kormilar Domagoj Ćurko.

Nakon njih su nastupili juniori također u osmercu zauzevši treće mjesto iza dviju posada Hrvatskog veslačkog saveza, a ispred ostalih klupskih posada. Osmerac su veslali: Toni Jelenković, Antun Plenković, Željko Batur, Mihovil Maričić, Luka Pedić, Toma Čepinac, Jakov Denona, Roko Salama i kormilar Domagoj Ćurko.

Još su nastupili četverac na pariće mlađih juniora Andreas Vaško, Matija Ušljebrk, Valentino Stipčević i Dominik - Božidar Milardović koji je izborio finale ali nije mogao dalje od šestog mjesta i četverac na pariće kadeta Ante Validžić, Leon Mikulić, Vito Fantina i Nino Aleksić koji je zauzeo sedmo mjesto odnosno prvo u finalu B.

U utrkama veteranskih osmeraca nastupio je i naš proslavljeni olimpijac Branimir Vujević i osvojio prvo mjesto u kombiniranoj posadi s veslačima ''Mladosti''.

Rezultate regate pogledajte ovdje, a slike u foto galeriji.

Podijeli na Facebook

 


1. Regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
Sudačko predavanje
Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr