Krštenje novog četverca

25. studenoga 2012. Piše: Petar Milin |

U nedjelju 25. studenoga u Veslačkom domu na Branimirovoj obali održano je krštenje novog četverca na pariće kojem je kumovao gradonačelnik Grada Zadra g. Zvonimir Vrančić. Svečanost je upriličena prigodom obilježavanja Dana Grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, a brod je dobio ime Kalelarga po najpoznatijoj zadarskoj ulici.

Svečanost je započela molitvom i blagoslovom broda koji je predvodio župnik župe Presvetog Srca Isusova na Voštarnici Fra Stulić da bi nakon toga predsjednik ''Jadrana'' Klaudijo Stipčević u kratkom govoru zahvalio na pomoći pri realizaciji nabave broda gradu Zadru, Zajednici športova Zadarske županije i Hrvatskom olimpijskom odboru. Posebno je zahvalio Gradu Zadru koji kontinuirano financijski podupire rad kluba već godinama. Gradonačelnik je zahvalio na pozivu za kumstvo te naglasio kako će grad i dalje podupirati rad kluba te izrazio nadu da će i novi četverac donijeti puno medalja u Zadar.

Četverac marke Filippi kupljen je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog Olimpijskog Odbora preko natječaja kojima HOO podupire razvoj sporta na lokalnoj razini.

Prije samog krštenja u vremenu od 8.00 do 10.00 sati održano je i interno klupsko natjecanje na veslačkim simulatorima koje se tradicionalno održava u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Zadra.

 

Povezane vijesti

Novi četverac na pariće

 

Podijeli na Facebook

 


Pripreme u Zatonu
Daljinska regata - Zagreb
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske - Zagreb
Svjetsko prvenstvo juniora - Plovdiv
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Trakai
5. Regata kupa Dalmacije - Kaštel Kambelovac
Europsko juniorsko prvenstvo - Bled
Međunarodna regata - Bled
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
1. regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr