57. Međunarodna regata - Bled

9. lipnja 2012. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Usporedno s Europskim juniorskim prvenstvom na Bledu je održana i tradicionalna, 57. po redu, međunarodna regata. U konkurenciji četveraca bez kormilara nastupili su Mate Ledenko i Mile Čakarun zajedno s veslačima pulske ''Istre'' i osvojili drugo mjesto prvog i drugog dana regate.

Prvi dan su stigli drugi iza posade njemačkog kluba ''Munchen'', u utrci koja je veslana po jakom kontra vjetru i koja je trajala preko 7 minuta. Borba s njemačkom posadom je bila dosta izjednačena, čak je i naša posada bila u vodstvu prvih 500 metara dok je na kraju za pobjednikom zaostala 1,37 sekundi.

Drugi dan ih je pobijedila posada osječkog ''Iktusa'', u utrci koja se odvijala po sličnom scenariju kao i ona prvog dana s njemačkom posadom s time da je ovaj puta naša posada bila u vodstvu i na 1000 metara, a zaostatak za pobjednikom, posadom ''Iktusa'' koja je nešto starija i iskusnija ekipa, je na kraju iznosio 0,95 sekundi.

Ova četvorica mlađih seniora već imaju iskustvo zajedničkog veslanja iz protekle sezone kada su osvojili brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu i šesto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu, a ovogodišnji cilj je nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine koje se održava u Trakaiu u Litvi.

Rezulatate regate potražite ovdje.

 

Podijeli na Facebook

 

 

 

 


Europsko juniorsko prvenstvo - Bled
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
1. regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr