Europsko juniorsko prvenstvo - Bled

10. lipnja 2012. Piše: Petar Milin | preuzmi veću rezoluciju slike | preuzmi pdf format teksta

Bledsko jezero bilo je domaćin Europskog prvenstva za juniore na kojem je nastupio i veslač ''Jadrana'' Luka Baričević u disciplini četveraca na pariće. Četverac su još veslali Ante Ančić iz ''Mornara'' te Tomislav Šain i Roko Šitum iz ''Mladosti''.

Iako je sastavljen od juniora prve godine, čak i jednog mlađeg juniora, četverac na pariće juniora pokazao je već u nekoliko navrata ove sezone, od Inter city regate, kada je prvi puta isproban, pa preko međunarodne regate u Munchenu i Jumbove regate proteklog vikenda u Zagrebu, da ima potencijala i može se slobodno reći da se od ove posade očekivao ulazak u finale i borba za jednu od medalja.

Nažalost, krenulo je loše već nakon prve utrke, kada je štroker posade Tomislav Šain završio u bolnici te je morao biti zamijenjen drugim veslačem, odnosno umjesto njega je u posadu ušao Darko Privrat. Utrku eliminacija posada četverca završila je na trećem mjestu iza posada Italije i Mađarske zaostavši za pobjednikom pet sekundi što ih je primoralo na popodnevni repasaž, u izmjenjenoj posadi, gdje su zauzeli drugo mjesto koje im je donijelo plasman u polufinale.

Četvrto mjesto u polufinalu nije bilo dovoljno da bi se izborila utrka za medalje pa je naš četverac završio u finalu B gdje je osvajanjem drugoga mjesta s minimalnim zaostatkom od 0.12 sekundi za posadom Rusije natjecanje okončao na ukupno osmom mjestu. Šteta, jer smo uvjereni da je ova posada mogla ipak napraviti jedan korak više. No, ne treba biti nezadovoljan jer je ovo mlada ekipa, koja ima prostora za napredak, a nova šansa za dokazivanje je na svjetskom juniorskom prvenstvu u Plovdivu.

Bilo je to drugo Europsko juniorsko prvenstvo nakon što je protekle sezone po prvi puta održano u poljskoj Kruszwici gdje su naši veslači osvojili dvije brončane medalje, a jednu od njih i veslači ''Jadrana'' Mile Čakarun i Mate Ledenko u četvercu bez kormilara. Ove godine hrvatski veslači nisu uspjeli osvojiti medalju na ovom natjecanju.

Službena stranica natjecanja bled2012.org

Rezultati

Podijeli na Facebook

 

 


5. Regata kupa Dalmacije - Kaštel Kambelovac
Međunarodna regata - Bled
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
1. regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr