16. Međunarodna veslačka regata - Jumbova regata - Zagreb

2. lipnja 2013. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Dok su njihovi stariji kolege odmjeravali snage s najboljim europskim seniorskim veslačima mladi veslači Jadrana nastupili su na 16. međunarodnoj regati u Zagrebu popularno zvanoj ''Jumbo regati'' po njezinom osnivaču, neumornom zagrebačkom veslačkom djelatniku Juliju Boroši koji i u devetom desetljeću života i dalje neumorno vesla i organizira veslačke regate.

Kako su veslači u Zagreb doputovali na samo jedan dan regate nastupljeno je u onim disciplinama koje su taj dan bile na programu. Prvi je startao u finalu, nakon što je u eliminacijama prvi prošao ciljem, četverac na pariće kadeta osvojivši vrlo dobro drugo mjesto iza, ovaj puta, bolje posade Trešnjevke. U četvercu kadeta su nastupili: Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Filip Vidović i Luka Belošević.

Osmerac mlađih juniora također je zauzeo drugo mjesto iza posade Trešnjevke koja je bila bolja za otprilike pola dužine osmerca. Osmerac mlađih juniora su veslali: Ante Validžić, Matija Milin, Andreas Vaško, Leon Mikulić, Valentino Stipčević, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Karlo Diklan i kormilar Stipe Vujević.

Treće mjesto kod seniora do 23 godine zauzeli su u dvojcu bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun dok je drugo mjesto osvojila Iva Karačić u ženskom seniorskom dvojcu na pariće u kombiniranoj posadi s veslačicom Mornara Brankom Murat. Kod juniora treće mjesto u dvojcu bez kormilara osvojili su Josip Banović i Filip Pedić.

Od ostalih posada koje su nastupile na regati četvrto mjesto u finalu B zauzela je druga posada četverca na pariće kadeta Juraj Dunatov, Lovre Martinov, Maroje Andrić i Luka Ramić, a peto mjesto u finalu B dvojaca na pariće mlađih juniora Robert Ledenko i Roko Gulan.

U nedjelju, drugog dana regate, nastupili su samo Iva Karačić u ženskom samcu zauzevši četvrto mjesto i Roko Pekić i Ivan Bezinović u dvojcu na pariće seniora do 23 godine koji su također osvojili četvrto mjesto.

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.

 

Podijeli na Facebook

 


Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
Inter city - Regatta - Zagreb
Croatia open - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pripreme u Zatonu
Božićni triatlon - Kaštela
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr