Regata Škole veslanja

23. lipnja 2012. Piše: Petar Milin Foto: Marino Brkljača | preuzmi veću rezoluciju slike | preuzmi pdf format teksta

Drugu godinu za redom, povodom završetka školske godine, u uvali Jazine ispred Veslačkog doma održana je klupska regata za polaznike Škole veslanja. Uz polaznike Škole veslanja na regati su nastupili u utrkama samaca i kadeti te nekoliko mlađih juniora. Uz veslače se okupio i veliki broj njihovih roditelja i članova kluba koji su s klupske terase pratili i bodrili veslače.

Veslalo se u školskim brodovima odnosno ''gigovima'' te samcima, a ukupno je održano sedam sprint utrka na 300 metara u kojima je bilo zanimljivih duela kako u gigovima tako i u samcima.

U prvoj utrci nastupili su samci mlađih juniora Robert Ledenko i Andreas Vaško, a pobjedu je odnio Andreas Vaško. Nakon njih u prvoj utrci gigova pobjedu je odnijela posada Aldo Jelenković, Luka Perović, Jakov Lonić i Vito Torbarina ispred Ante Gržana, Lovra Grbića, Lovre Vrkića i Tomislava Žuže.

U drugoj utrci samaca u kategoriji kadeta pobijedio je Leon Mikulić ispred Ante Validžića, a nakon njih nastupila je druga utrka gigova u kojoj su slavili Nikola Grganović, Luka Ramić, Toni Dragić i Dino Grgić ispred Ante Zelića, Juraja Dunatova, Roka Lukića i Zvonimira Čirjaka.

U trećoj utrci samaca veslali su mlađi juniori, a pobjedu je ostvario Valentino Stipčević ispred Dominika Božidara Milardovića. U zadnjoj utrci gigova pobijedila je posada Marko Supičić, Dino Rogić, Jakov Šandrić i Mihovil Magaš.

Posljednja utrka bila je utrka samaca kadeta, a tu je u neizvjesnoj utrci pobijedio Vito Fantina ispred Nina Aleksića. Svim posadama su kormilarili Domagoj Ćurko i Marko Biloglav.

Nakon dodjele medalja, koje je uručio najstariji član uprave kluba Bruno Aras, druženje je nastavljeno na klupskoj terasi uz malu zakusku.

Fotografije s regate pogledajte ovdje, a snimku utrka ovdje.

Zahvaljujemo se i pokroviteljima regate: Grafičkom studiu Raster i pekarnici Vražap.Podijeli na Facebook

 


Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Trakai
5. Regata kupa Dalmacije - Kaštel Kambelovac
Europsko juniorsko prvenstvo - Bled
Međunarodna regata - Bled
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
1. regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr