> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
DESET GODINA OD MEDALJA U ATENI I BARCELONI
Juniorski četverac ponovno na okupu

28. prosinca 2013. Piše: Petar Milin |Božićno i novogodišnje vrijeme prava je prilika za proslave i okupljanja, a povod ovome bila je deseta obljetnica osvajanja brončane medalje Jadranovog juniorskog četverca bez na Svjetskom prvenstvu u Ateni 2003. te srebrne godinu kasnije u Barceloni.

Lijepo se bilo prisjetiti tih vremena kada je ovaj četverac bio u samom vrhu svjetskog juniorskog veslanja što je rezultiralo osvajanjem dviju medalja. Deset godina kasnije u brodu isti veslači, ista slika, atmosfera na visini juniorskih dana trening je pretvorila u uživanje.

Napravilo se laganih desetak kilometara veslanja, a iako su neki prestali veslati odavno nije se puno izgubilo na skladu i borbenosti po kojem je ova posada bila poznata. Ovi sad već odrasli ljudi i akademski obrazovani građani, pravi su primjer svim mladim klupskim veslačima kako se s upornim radom i ciljem mogu postići najviši dometi kako u sportskom tako i na životnom planu.

Uz Franu Nisetea, osvajača zlatne medalje(do sada jedine u hrvatskom veslanju op. a.) na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Duisburgu 2001. u dvojcu na pariće s Antom Kušurinom iz VK Trešnjevka, ovo ostaje najveći uspjeh u povijesti nastupa Jadranovih veslača na svjetskim juniorskim prvenstvima, kojih je do sada bilo ukupno trideset.

Kako je bilo na treningu s Ivanom Dukićem, Brankom Begovićem, Marinom Begovićem i Josipom Stojčevićem pogledajte u fotoreportaži.


Na pobjedničkom postolju na olimpijskoj stazi Schinias u Ateni 9. kolovoza 2003.

 

POVEZANE VIJESTI

 

RAZGOVOR: IZMEĐU VESALA
poručnik IVAN DUKIĆ, natporučnik MARIO LUKIĆ, satnik IVAN KRIZMAN

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Daljinska regata - Zagreb
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
Svjetsko prvenstvo seniora - Chungju
Svjetsko prvenstvo juniora - Trakai
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Linz
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Međunarodna regata - Račice
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
58. Međunarodna regata - Bled
Europsko prvenstvo seniora - Sevilla
Europsko prvenstvo juniora - Minsk
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Essen
Međunarodna juniorska regata Munchen
>>> ARHIVA