> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove


PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA GRADA ZADRA U VESLANJU

 

Prvenstvo osnovnih škola Grada Zadra je natjecanje u organizaciji Veslačkog kluba Jadran u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Zadra te uključenim osnovnim školama.

Prvenstvo osnovnih škola Grada Zadra u veslanju predviđa seriju natjecanja na kojem će sudjelovati učenici zadarskih osnovnih škola. Ovaj program je predviđen za 12 i 13 – godišnjake, odnosno učenice i učenike šestog i sedmog razreda.

Organizaciju natjecanja vodi Veslački klub Jadran Zadar u suradnji sa svim osnovnim školama koje pristanu uključiti se u ovaj program. Pri tome se misli na stručno vođenje i osposobljavanje učenika od strane trenera Veslačkog kluba Jadran, koji su stručno osposobljeni za rad s djecom, svu potrebnu opremu te troškove i logističku potporu pri organizaciji treninga, a kasnije i same regate.

Čitav koncept zamišljen je na način da nastavnici TZK u suradnji s trenerima Veslačkog kluba Jadran Zadar izvrše odabir zainteresiranih učenika koji bi zatim u dogovorenim terminima, van nastave, prošli obuku u Školi veslanja Veslačkog kluba Jadran Zadar. Nakon završene obuke i treninga predviđena je serija od tri natjecanja ili regata u kojoj bi svaka Škola sudjelovala s jednom muškom i jednom ženskom posadom četverca GIG odnosno školskih veslačkih čamaca. Početak natjecanja je u travnju, a završno natjecanje na rasporedu je krajem školske godine ili početkom lipnja.

Lokacija natjecanja je u uvali Jazine odnosno ispred Veslačkog kluba Jadran. Fiksni start je predviđen na početku uvale s ciljem na gradskom mostu što će biti vidljivo označeno. 

Duljina staze iznosi 500 metara, odnosno vremenski oko 2 minute.

Ovaj program je potpuno besplatan za sve učenike.

OBAVIJEST UČENICIMA ŠKOLA O POČETKU OBUKE ZA POŠGZ 2019.

 

Početak obuke za učenike svih osnovnih škola je u subotu 24.11.2018. s početkom u 10h u Veslačkom klubu Jadran Zadar.

Učenici koji su se prijavili za ovaj program trebaju se javiti svojim nastavnicima TZK za upute.

Termini treninga su UTORAK - ČETVRTAK U 8:00h ujutro ili 18:00h popodne, SUBOTOM u 10h ujutro

INFORMACIJE NA TELEFON: 091 521 1109

 

 

 

>>> Prvenstvo osnovnih škola Grada Zadra 2018.

>>> Prvenstvo osnovnih škola Grada Zadra 2017.