> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA GRADA ZADRA U VESLANJU
Najbolje osnovne škole Smiljevac i Zadarski otoci

22. svibnja 2017. Piše: Petar Milin |




Veslački klub Jadran, u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Zadra, organizirao je 1. Prvenstvo osnovnih škola Grada Zadra u veslanju.

Na regatnoj stazi u Jazinama natjecale su se učenice i učenici sedmih i osmih razreda zadarskih osnovnih škola. Na stazi duljine 500 metara veslalo se u školskim brodovima, dvobojskim sistemom. Uz učenike, nastupili su i kadeti Veslačkog kluba Jadran koji su nastupali u samcima.

Nakon održanih utrka u muškoj konkurenciji najbolji su bili učenici Osnovne škole Zadarski otoci s ukupno dvije pobjede. U pobjedničkom četvercu veslali su Toni Dujela, Luka Traživuk, Dominik Šango i Jure Jurjević

Drugo mjesto zauzela je Osnovna škola Smiljevac za koju su veslali Mateo Glavić, Patrik Kozina, Jure Zelić i Filip Mijić. Oni su ostvarili jednu pobjedu. Treće mjesto osvojila je Osnovna škola Stanovi za koju su veslali Jakov Dukić, Berto Žuvić, Roberto Visković i Damir Krišto.

Kod cura, najbolja je bila Osnovna Škola Smiljevac koje je u izravnom dvoboju pobijedila kombiniranu posadu Osnovnih škola Zadarski otoci i Smiljevac. Za pobjedničku posadu veslale su Ivana Sladić, Teuta Kolgjeraj, Corina Torić i Anelie Maričić dok su drugo mjesto osvojile Rea Grgurević, Iva Zorić, Elizabeta Stipanov i Lorena Martinović.

Još je u ženskoj konkurenciji nastupila jedna posada, ali izvan konkurencije. Bila je to kombinirana posada osnovnih škola Zadarski otoci, Šimuna Kožičića Benje, Krune Krstića i Šime Budinića koju su veslale Nika Nimac, Matea Perinović, Margita Andrić i Natali Pera.

> Galerija slika sa natjecanja

O natjecanju:

Pripreme za natjecanje krenule su krajem prošle godine kada je program prezentiran svim osnovnim školama na području Grada Zadra.

Obuka učenika izvršena je tijekom proteklih nekoliko mjeseci prema predviđenom programu. Učenici su tako upoznati sa tehnikom veslanja, prvo na suhom, a kasnije i u školskim čamcima. Uz tehniku, radilo se i na kondicijskoj pripremi učenika da bi mogli izdržati napore veslačke utrke.

Ove godine broj osnovnih škola koje je nastupioiznosi četiri, a nadamo se da će već sljedeće godine i ostale škole uključiti u ovaj program jer je veslanje pravi sport za učenike s velikim benefitima koji uključuju poticanje radnih navika, upornosti, mentalnu snagu te zdrav život.

Pobjednici u kategoriji učenika, Osnovna Škola Zadarski otoci: Toni Dujela, Luka Traživuk, Dominik Šango i Jure Jurjević

Pobjednice u kategoriji učenica, Osnovna škola Smiljevac: Ivana Sladić, Teuta Kolgjeraj, Corina Torić i Anelie Maričić

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA