> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




2. REGATA KUPA DALMACIJE - ŠIBENIK
Jadranašima šest pobjeda na prvoj regati kupa

25. ožujka 2017. Piše: Petar Milin |




Regatom Kupa Dalmacije u Šibeniku otvorena je nova veslačka sezona za sve veslače Jadrana. Nakon odgode regate u Splitu, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, regata u Šibeniku, koja je zapravo druga regata Kupa, postala je prva ovogodišnja regata na kojoj su snage odmjerili veslači iz svih dalmatinskih klubova. Lijepo vrijeme je, na početku te na kraju programa, kvario vjetar koji je na trenutke zadavao poprilične probleme veslačima.

Veslači Jadrana ušli su rezultatski uspješno u novu sezonu. Šest pobjeda na regati, što je uz šibensku Krku najviše od svih klubova, ukupno prvo mjesto u kategoriji kadeta te ukupno treće mjesto na regati, iza pobjednika po bodovima, splitskog Mornara i Gusara, dobra je uvertira za predstojeće regate Kupa koje slijede.

Prva mjesta na regati osvajali su seniorski četverac bez kormilara u sastavu Leon Mikulić, Andreas Vaško, Borna Babajko, Ivan Tokić, juniorski četverac bez kormilara Mate Anić Milić, Stipe Vujević, Jure Kasap, Maroje Andrić, dvojac bez kormilara Ivan Tokić, Mario Marić(HVK Gusar), dvojac na pariće kadeta Luka Pera i Mihovil Bogatić, ženski kadetski dvojac na pariće Margita Andrić i Laura Antičević te dvojac na pariće mlađih kadeta Bernard Murtić i Đanni Peraić.

Drugo mjesto osvojila je Mirna Dasović u ženskom seniorskom samcu, Ela Žuvanić i Andrea Palada(HVK Mornar) u dvojcu na pariće juniorki, četverac sa kormilarom mlađih juniora Ivan Bezinović, Ivan Grancarić, Dominik Cimera, Lovre Lonić te druga posada dvojca na pariće kadeta Frane Bencun i Grgo Gurlica.

Treći su bili Leon Mikulić i Borna Babajko u seniorskom dvojcu na pariće, Mate Anić Milić i Stipe Vujević u drugoj posadi dvojca bez kormilara juniora, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Marko Medin, Duje Žilić, Toni Šimurina, Šimun Janjić, dvojac na pariće mlađih juniora Valentin Špralja i Ivan Validžić, četverac GIG kadeta u sastavu Noa Špralja, Martin Košta, Marko Škrokov, Petar Miloš i kormilar Jakov Grković te dvojac na pariće mlađih kadeta Lovre Lapčić i Ivan Mustać.

Još su četvrta mjesta osvajali Ela Žuvanić u juniorskom samcu i Jakov Grković u samcu mlađih kadeta, a Luka Čurković i Maris Milin u juniorskim samcima bili su peti.

Na regati su uz veslače bili i treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin te član Izvršnog odbora Ivica Pinjatela.

Kup Dalmacije nastavlja se već u subotu odgođenom regatom u Splitu.

> Foto galerija

Četverac bez kormilara juniora Mate Anić Milić, Stipe Vujević, Jure Kasap iMaroje Andrić

Dvojac bez kormilara juniora Mario Marić(HVK Gusar Split, Ivan Tokić(VK Jadran)

Dvojci na pariće kadeta Mihovil Bogatić i Luka Pera te Grgo Gurlica i Frane Bencun

Dvojac na pariće kadetkinja Laura Antičević i Margita Andrić

Dvojac na pariće mlađih kadeta Đanni Peraić i Bernard Murtić

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

1. Regata Kupa Dalmacije - Split


Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimkse pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA