> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




CROATIA INDOOR 2017. - RIJEKA
Leon Mikulić treći među seniorima do 23 godine

4. ožujka 2016. Piše: Petar Milin |




Rijeka je ugostila najbolje hrvatske veslače na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na ergometrima. Natjecalo se na dionici od 2000 metara, a osim hrvatskih veslača nastupili su i kompletna juniorsko-seniorska vrste Slovenije, te predstavnici, Italije, BiH, Mađarske i Francuske.

Nastupila su i trojica veslača Jadrana, iako je bilo planirano da nastupe petorica veslača. Natjecanje je bilo obavezno i za sve one veslače koji žele izboriti nastup u Izbornoj vrsti.

U konkurenciji seniora do 23 godine Leon Mikulić odveslao je treće najbrže vrijeme i svoj osobni rekord (6:08,2.) Vrlo dobar finiš donio mu je treće mjesto u uzbudljivoj utrci u kojoj je slavio Slovenac Nik Krebs ispred još jednog Zadranina, Luke Baričevića, koji od ove sezone nosi dres zagrebačke Mladosti. U utrci seniora do 23 godine trebao je nastupiti i Andreas Vaško ali je zbog ozljede leđa, morao preskočiti natjecanje u Rijeci.

U seniorskoj kategoriji treći puta za redom slavio je zlatni olimpijac iz Rija Martin Sinković ispred još jednog nosioca olimpijskog odličja Damira Martina.

U konkurenciji juniorki Ela Žuvanić zauzela je vrlo dobro peto mjesto s izveslanim osobnim rekordom. Kod juniora je trebao nastupiti i Ivan Tokić ali je i on morao otkazati nastup zbog bolesti. Kod lakih seniorki drugo vrijeme izveslala je Mirna Dasović Kranjac.

Natjecanje je organizirano na visokom nivou od strane Veslačkog kluba Jadran iz Rijeke u suradnji s Hrvatskom veslačkim savezom, a u vrlo lijepoj riječkoj dvorani Zamet, okupilo se oko 450 natjecatelja. Gledatelji su sve utrke mogli pratiti preko velikog ekrana na kojem su se mogli pratiti veslači čiji su simulatori bili umreženi.

> Foto galerija

Leon Mikulić

Ela Žuvanić

Mirna Dasović

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
Mini Kup regata
VSD - Šibenik

Mini Kup regata
VSD - Metković

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora U23/
juniora- Rotterdam

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

>>> ARHIVA