> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




SVJETSKO PRVENSTVO JUNIORA / U23 SENIORA
Trojica jadranaša u Rotterdamu

24. kolovoza 2016. Piše: Petar Milin | Foto: Mirna Rajle



Trojica veslača Jadrana nastupila su na Svjetskom prvenstvu juniora i seniora do 23 godine koje se zajedno održalo u nizozemskom Rotterdamu. Senior Luka Baričević te juniori Leon Mikulić i Luka Smirčić zajedno s kormilarom Ivanom Validžićem bili su Jadranovi predstavnici u posadama hrvatske veslačke izborne vrste.

U dijelu natjecanja seniora do 23 godine Luka Baričević je u samcu u prvoj utrci eliminacija zauzeo četvrto mjesto i prošao u četvrtfinale. Tamo je zauzeo šesto mjesto što nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale, gdje su vodila samo prva tri mjesta. U polufinalu C/D zauzeo je peto mjesto te je na koncu veslao u finalu D za poredak od 19. do 24. mjesta. U finalu Luka je zauzeo četvrto mjesto, odnosno 22. ukupno.

Osmerac juniora u kojem su veslali Luka Smirčić i Leon Mikulić zajedno s kormilarom Ivanom Validžićem u prvoj je utrci eliminacija osvojio peto mjesto te je morao u repasaž za ulazak u finale. Repasažna utrka odrađena je kvalitetno s malim zaostatkom, zauzeto je četvrto mjesto ali su samo dva prva mjesta vodila u finale B. U posljednjoj utrci, finalu B, osmerac je zauzeo šesto mjesto, ukupno 12.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA