> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




JUMBOVA REGATA - ZAGREB
Provjera posada za međunarodne i domaća natjecanja

5. lipnja 2016. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na tradicionalnoj Jumbovoj regati, nazvanoj po veslačkom entuzijastu i osnivaču Veslačkog kluba Jarun Juliju Boroši. Iako Jumba nema među živima već nekoliko godina regata i dalje nastavlja biti vrlo popularna i masovna.

Jadranaši su u Zagreb putovali u dvije odvojene skupine, a prva je nastupila u subotu. Prvog dana natjecanja najzapaženiji nastup imao je Luka Baričević u seniorskom samcu osvojivši prvo mjesto ispred još jednog Jadranaša Andreasa Vaška, koji je isto tako izvrsno veslao.

Dvojci bez kormilara juniora su, nakon osvojenog prvog i drugog mjesta u eliminacijskoj utrci, u finalu postigli nešto lošiji rezultat. Inače do sada uvjerljivo najbolji hrvatski juniorski dvojac bez Leon Mikulić i Luka Smirčić zbog zdravstvenih problema odveslao je ispod svojih mogućnosti. Posada Borna Babajko i Ivan Tokić bila je četvrta dok su Leon Mikulić i Luka Smirčić bili peti.

Osmerac mlađih juniora zauzeo je drugo mjesto iza vršnjaka iz riječkog Jadrana. Do polovice staze izjednačena utrka u drugom dijelu utrke pripala je Riječanima. Osmerac su veslali Stipe Vujević, Lovre Babajko, Ivan Grancarić, Mate Brcanija, Lovre Lonić, Karlo Jelić, Filip Banović, Kristijan Košta i kormilar Martin Jurlina.

Kadetski četverac na pariće Toni Šimurina, Šimun Janjić, Valentin Špralja i Niko Sulen nakon nešto lošije utrke eliminacija i nesnalaženja na stazi označenoj bovicama u finalu B odveslali su puno bolje i zauzeli drugo mjesto iza Mladosti s malim zostatkom.

Drugi dan natjecanja protekao je u znaku juniorskog četverca bez kormilara kojeg su veslali Ivan Tokić, Borna Babajko, Leon Mikulić i Luka Smirčić koji je odveslao solidnu utrku i vodio veliku većinu utrke ispred kombinacije Krke Iktusa i Jaruna ali je, nažalost, u samom finišu utrke ispustio pobjedu. Opet su do izražaja došli zdravstveni problemi pa je ispuštena sigurna pobjeda. Juniori će dodatnu provjeru imati već na međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji 11. i 12. lipnja.

Još su drugog dana nastupili ženski dvojac na pariće mlađih juniorki Ela Žuvanić i Maris Milin koje su se plasirale u finale A i tamo osvojile četvrto mjesto. Kadetski samac Duje Žilić, kojem je to bila prva utrka u samcu, nije uspio ući u finale ali je iskazao potencijal za buduća natjecanja, prvenstveno Hrvatsko veslačko prvenstvo.

Kadetski GIG u sastavu Stipe Pleslić, Petar Vukušić Bokan, Marko Medin, Ivan Validžić i kormilar Blaž Čulina osvojio je uvjerljivo prvo mjesto.

> Rezultati

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA