> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA KUPA DALMACIJE - DUBROVNIK
Kiša na stazi u Rijeci dubrovačkoj donijela i dobre rezultate

23. travnja 2016. Piše: Petar Milin |




Kišno vrijeme obilježilo je treću regatu Kupa Dalmacije. Na stazi u Rijeci dubrovačkoj bilo je neobično malo vjetra ali je zato uporna kiša od ranog jutra nadomjestila uobičajene vjetrovite uvjete na ovoj regati.

Kiša je donijela i dobre rezultate za veslače Jadrana pa je dvodnevno putovanje u Dubrovnik završeno s zadovoljstvom i dobrom atmosferom tijekom čitavog puta. Treća regata bila je najuspješnija ove sezone po broju osvojenih prvih mjesta kojih je ovaj puta bilo sedam uz tri druga i četiri treća mjesta.

Prvu zlatnu medalju osvojio je četverac bez kormilara juniora Leon Mikulić, Luka Smirčić, Ivan Tokić i Borna Babajko. Potom su isto ponovili u dvojcu bez kormilara juniora Leon Mikulić i Luka Smirčić dok su u istoj utrci Ivan Tokić i Borna Babajko zauzeli treće mjesto.

Vrlo dobru utrku odradio je četverac na pariće mlađih juniora Tonči Bezinović, Lovre Lonić, Dominik Cimera i Karlo Jelić osvojivši prvo mjesto u napetoj utrci s splitski Mornarom i šibenskom Krkom. Uvjerljivu pobjedu ostvarila je i Ela Žuvanić u samcu mlađih juniorki. U drugoj skupini samaca mlađih juniorki Maris Milin bila je četvrta.

Uzbudljiva borba vodila se i u četvercu sa kormilarom mlađih juniora gdje su Stipe Vujević, Mate Brcanija, Ivan Sakić i Kristijan Košta s kormilarom Martinom Jurlinom osvojili drugo mjesto iza splitskog Gusara s minimalnim zaostatkom.

Kadeti su također bili uspješni. Četverac GIG kadeta A Stipe Pleslić, Duje Žilić, Valentin Špralja, Marko Medin i kormilar Ivan Validžić osvojio je prvo mjesto dok su Niko Sulen, Blaž Čulina, Teo Maras, Petar Vukušić Bokan i kormilar Frane Bencun bili treći.

Dvojac na pariće kadeta A Šimun Janjić i Toni Šimurina osvojio je drugo mjesto. Kod mlađih kadeta prva mjesta osvajali su u dvojcu na pariće Grgo Gurlica i Mihovil Bogatić te u drugoj skupini dvojaca na pariće Gabrijel Burčul i Luka Pera. Frane Bencun u samcu kadeta B zauzeo je drugo mjesto.

Treće mjesto u samcu seniora osvojio je Andreas Vaško kao i u dvojcu na pariće juniora Maroje Andrić i Luka Čurković.

Uz veslače su u Dubrovniku bili treneri Danijel Bajlo, Branimir Vujević, Marko Dragičević, Petar Milin te član Nadzornog odbora Rino Rados i Veljko Žuvanić.

Sljedeća regata Kupa Dalmacije na rasporedu je u Makarskoj 21. svibnja.

> Foto galerija

Četverac bez kormilara juniora Leon Mikulić, Ivan Tokić, Luka Smirčić i Borna Babajko

Ela Žuvanić

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA