> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




1. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL ZLATKO CELENT - SPLIT
Uspješan nastup Jadranaša u Splitu

2. travnja 2016. Piše: Petar Milin |




Memorijalom Zlatka Celenta u Splitu nastavljena je sezona Kupa Dalmacije. Regata koja je trebala biti održana početkom ožujka, odgođena je dva puta zbog vremenskih neprilika, a prije nje je održana regata u Šibeniku. Ovaj puta, veslače je dočekala bonaca odnosno idealno vrijeme za veslačko natjecanje.

Veslači Jadrana postigli su bolje rezultate nego na regati u Šibeniku osvojivši pet prvih, pet drugih i dva treća mjesta uz drugo mjesto u ukupnom poretku na regati iza domaćih veslača, ovaj puta najboljeg, splitskog Gusara.

Prvo mjesto osvojili su u seniorskom četvercu bez kormilara Andreas Vaško, Filip Pedić, Leon Mikulić i Luka Smirčić. Svoju dominaciju u dvojcu bez kormilara juniora potvrdili su Leon Mikulić i Luka Smirčić, a Ivan Tokić i Borna Babajko drugim mjestom osigurali su dvostruku pobjedu za Jadran ispred veslača Gusara i Krke.

Drugo mjesto u memorijalnoj utrci, u sjećanje na velikana splitskog i hrvatskog veslanja Zlatka Celenta, u dvojcu bez kormilara seniora zauzeli su Filip Pedić i Andreas Vaško. Pobjedu je odnijela posada Marine Kaštela u sastavu Bernard Samardžić i Toni Čavka.

Juniorski četverac bez kormilara Maroje Andrić, Mateo Josipović, Borna Babajko i Ivan Tokić zauzeo je drugo mjesto. Kod mlađih juniora vrlo dobro su veslale Ela Žuvanić i Maris Milin zauzevši drugo odnosno treće mjesto u svojim utrkama. Druga mjesta osvajali su četverac na pariće mlađih juniora Tonči Bezinović, Ivan Sakić, Lovre Lonić i Dominik Cimera te osmerac u sastavu Stipe Vujević, Filip Pedić, Mate Brcanija, Karlo Kolega, Karlo Jelić, Kristijan Košta, Jure Kasap, Luka Čurković i kormilar Martin Jurlina.

U kadetskom uzrastu prvo mjesto osvojio je četverac GIG u sastavu Niko Sulen, Valentin Špralja, Duje Žilić, Blaž Čulina s kormilarom Markom Medinom. Treće mjesto osvojio je dvojac na pariće kadeta Šimun Janjić i Toni Šimurina. Stipe Pleslić i Ivan Validžić zauzeli su u drugoj skupini kadetskih dvojaca na pariće četvrto mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta prva mjesta osvajali su Luka Pera i Gabrijel Burčul u dvojcu na pariće kadeta B kao i Grgo Gurlica i Mihovil Bogatić u drugoj skupini iste discipline. U samcu kadeta B drugo mjesto osvojio je Frane Bencun dok je šesto mjesto zauzeo Vijeko Fantina.

S veslačima su u Splitu bili treneri Danijel Bajlo, Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin.

Slijedeća regata Kupa Dalmacije na rasporedu je 23. travnja u Dubrovniku.

 

> Foto galerija

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora do
23 godine - Plovdiv

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Finale Hrvatskog veslačkog kupa
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA