> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO
Sedam medalja za veslače Jadrana

9. listopada 2016. Piše: Petar Milin |



Na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za sve kategorije veslača, od kadeta do seniora, koje se se na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu održalo od petka 7. listopada do nedjelje 9. listopada veslači Jadrana osvojili su ukupno sedam odličja, od čega su dva bila zlatna, tri srebrna i dva brončana.

Prvog dana finalnih natjecanja, u subotu, juniorski četverac s kormilarom Luka Smirčić, Ivan Tokić, Borna Babajko, Leon Mikulić i kormilar Tomislav Bašić okitio se zlatnom medaljom u uzbudljivom finišu s posadom šibenske Krke. Srebrnu medalju zatim je osvojio četverac s kormilarom seniora Filip Pedić, Andreas Vaško, Mile Čakarun, Luka Baričević s kormilarom Tomislavom Bašićem. Mirna Dasović Kranjac u samcu lakih seniorki opet je, kao i lani, osvojila srebrnu medalju ali ovaj puta u seniorskoj konkurenciji.

Osmerac mlađih juniora u sastavu Lovre Babajko, Ivan Grancarić, Stipe Vujević, Mate Brcanija, Dominik Cimera, Kristijan Košta, Karlo Jelić, Lovre Lonić i kormilar Martin Jurlina plasirao se u elimacijskoj utrci u finale ali nisu uspjeli doveslati dalje od četvrtog mjesta. Prekinut je tako niz od tri sezone pobjeda u osmercima mlađih juniora posada Jadrana. U samcu lakih juniorki nastupila je Maris Milin i zauzela peto mjesto u finalu.

Prvog dana natjecanja još su nastupili, ali se nisu uspjeli plasirati u finale, Luka Čurković u samcu mlađih juniora te Maroje Andrić u samcu juniora. Zbog nedostatka vremena nisu vožene utrke finala B tako da su oni plasirani iza šestog mjesta ali bez konačnog plasmana.

Drugog dana finalnih natjecanja opet je juniorska posada Luka Smirčić, Ivan Tokić, Borna Babajko i Leon Mikulić osvojila zlatnu medalju. Ovaj puta u četvercu bez kormilara. Još jednu medalju donijeli su seniori u četvercu bez kormilara. Srebro su osvojili Filip Pedić, Andreas Vaško, Mile Čakarun, Luka Baričević dok je četverac s kormilarom mlađih juniora Lovre Babajko, Ivan Grancarić, Stipe Vujević, Mate Brcanija i kormilar Martin Jurlina osvojio brončanu medalju u finalu.

Ela Žuvanić u samcu mlađih juniorki zauzela je sedmo mjesto.

Tradicionalno, zadnji natjecanje završavaju kadeti, nakon ''maratona'' od tri dana. Odlično veslanje okrunio je četverac na pariće kadeta u sastavu Šimun Janjić, Duje Žilić, Toni Šimurina i Marko Medin osvajanjem brončane medalje.

Valentin Špralja i Niko Sulen u dvojcu na pariće kadeta zauzeli su osmo, a Ivan Validžić i Stipe Pleslić dvanaesto mjesto.

Sa osvojenih sedam medalja, Jadran je zauzeo šesto mjesto u ukupnom poretku klubova. Najvažnije klupsko natjecanje sezone tako je iza veslača Jadrana, a pripreme za nadolazeću sezonu kreću već uskoro.

S veslačima su u Zagrebu bili i treneri Danijel Bajlo, Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin, te kao podrška, veliki broj članova Uprave kluba.

> Galerija slika

> Rezultati na veslanje.hr

> Nastupi veslača Jadrana na HVP

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Mini Kup regata
VSD - Šibenik

Mini Kup regata
VSD - Metković

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora U23/
juniora- Rotterdam

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA