> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




61. MEĐUNARODNA REGATA - BLED
Smirčić i Mikulić treći u četvercu bez juniora, Baričević peti u samcu seniora

12. lipnja 2016. Piše: Petar Milin | Foto: Veslaška zveza Slovenije



Na međunardonoj regati na Bledu u Sloveniji nastupila su trojica veslača Jadrana. Dvojica juniora, Leon Mikulić i Luka Smirčić te senior Luka Baričević. Za juniorske posade bila je to posljednja provjera pred Europsko prvenstvo u litvanskom Trakaiju početkom srpnja. Nakon nešto lošijeg izdanja na prošlotjednoj regati u Zagrebu, zbog zdravstvenih problema, juniorski dvojac Smirčić i Mikulić imao je popravni ispit na Bledu. Nakon bledske regate trebao bi se definirati sastav hrvatske izborne vrste za Europsko prvenstvo.

Juniori su drugog dana regate veslali četverce bez kormilara pa su Luka Smirčić i Leon Mikulić zajedno s veslačima šibenske Krke Lukom Rakić Gojanovićem i Franom Filipom Garmom osvojili treće mjesto u finalu nakon pobjede u svojoj elinacijskoj skupini.

Na Bledu je nastupio i senior Luka Baričević, koji je nedavno odveslao dobru utrku u samcu na Jumbovoj regati u Zagrebu. Isto je, kao i juniori, pobjedom u svojoj eliminacijskoj skupini ostvario plasman u finale gdje je zauzeo peto mjesto.

Kod mlađih seniora pozicije u izbornoj vrsti nisu još do kraja definirane za Svjetsko prvenstvo, koje je ove sezone nešto kasnije nego li uobičajeno, a to je krajem kolovoza u Rotterdamu.

 

> Rezultati

četverac bez juniora: eliminacije; finale

samac seniora eliminacije; finale

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela


Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA