> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA KUPA DALMACIJE - DUBROVNIK
Uspješan nastup mladih veslača Jadrana na stazi u Rijeci Dubrovačkoj

22. travnja 2017. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su na trećoj ovogodišnjoj regati za Kup Dalmacije koja se održala u Dubrovniku. Na regatu su Jadranaši putovali oslabljeni za seniore i najbolje juniore što se odrazilo i na rezultate, ali su mladi veslači Jadrana svojim rezultatima nadoknadili nedolazak najboljih veslača pa je nastup prošao uspješno. U ukupnom poretku regate osvojeno je drugo mjesto iza splitskog Gusara, a kadeti su još jednom odnijeli pobjedu u svojoj kategoriji. Seniori i najbolji juniori nisu nastupili zbog priprema za Hrvatsko veslačko prvenstvo koje je na rasporedu u subotu i nedjelju, 29. i 30. travnja u Zagrebu.

Na regatnoj stazi u Rijeci Dubrovačkoj bilo je dosta vjetra, koji je mjenjao smjer od bure na početku regate do jugozapadnog vjetra na polovici natjecanja. Međutim, regata je uspješno privedena kraju pa su veslači Jadrana odradili su još jednu provjeru pred Hrvatsko veslačko prvenstvo, koje je ove sezone, nešto ranije za mlađe dobne kategorije, u srpnju.

Ukupno su veslači Jadrana osvojili dvanaest medalja od čega dva prva, šest drugih i četiri treća mjesta na regati. Prva mjesta osvajali su Ela Žuvanić zajedno s Andreom Paladom iz splitskog Mornara te Luka Pera i Mihovil Bogatić u kadetskom dvojcu na pariće.

Drugi su bili Tonči Bezinović i Ivan Grancarić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora. Margita Andrić u samcu kadetkinja, Grgo Gurlica i Frane Bencun u dvojcu na pariće kadeta, Ela Žuvanić u samcu juniorki, Lovre Lapčić u samcu mlađih kadeta te Jakov Grković i Ivan Mustać u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Treći su bili u dvojcu na pariće juniora Jure Kasap i Luka Čurković, u dvojcu na pariće mlađih juniora Marko Medin i Ivan Validžić, u samcu kadetkinja Laura Antičević te u četvercu GIG kadeta Noa Špralja, Martin Košta, Marko Škrokov, Petar Miloš i kormilar Dominik Ferjančić.

Četvrta je u samcu juniorki bila Maris Milin, a sedmo mjesto zauzeli su Bernard Murtić ui Đanni Peraić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Slijedeća regata za Kup Dalmacije održati će se u Makarskoj 20. svibnja.

> Foto galerija

Ela Žuvanić - prvo mjesto u dvojcu na pariće juniorki i drugo mjesto u samcu juniorki

Ivan Grancarić i Tonči Bezinović, drugo mjesto u dvojcu bez kormilar mlađih juniora

Margita Andrić, drugo mjesto u samcu kadetkinja, LAura Antičević, treće mjesto u samcu kadetkinja

Dvojci na pariće kadeta - Mihovil Bogatić i Luka Pera, prvo mjesto, Frane Bencun i Grgo Gurlica, drugo mjesto

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimkse pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA