Predstavnici ''Jadrana'' na proslavi 100 godina HVK ''Vukovar''

14. svibnja 2012. Piše: Petar Milin | Foto: Danijel Kolega | preuzmi pdf format teksta

Izaslanstvo Veslačkog kluba ''Jadran'' predvođeno predsjednikom Klaudijom Stipčevićem sudjelovalo je na proslavi 100 godišnjice Hrvatskog veslačkog kluba ''Vukovar''. Uz predsjednika kluba, u pratnji su bili i predsjednik Nadzornog odbora ''Jadrana'' Gordan Marinović, član Nadzornog odbora Zlatko Marin te dvojica veterana Dino Žuvanić i Danijel Kolega.

Svečanost povodom obilježavanja 100-te godišnjice postojanjaje održana je u Hrvatskom domu u Vukovaru u petak 11. svibnja. Veslački klub ''Vukovar'' najstarije je sportsko društvo u Vukovaru, osnovano 1912. godine. Za vrijeme Domovinskog rata poginulo je 32 člana ovoga kluba. Svojim prisustvom svečanost su uveličali i ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić Fred i ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović.

Zaslužnim pojedincima podijeljene su plakete, a među njima našao se i Veslački klub ''Jadran''. Predsjednik ''Jadrana'' Klaudijo Stipčević je u ime Veslačkog kluba ''Jadran'', za sjećanje na ovaj događaj, predao predsjedniku HVK ''Vukovar'' dr. Siniši Šijanoviću repliku križa opatice Čike, najstariju relikviju koja se čuva u riznicama zadarske crkve benediktinki sv. Marije, a koji potječe iz 7./8. st.

 

Podijeli na Facebook

 

 

 


Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
Sudačko predavanje
Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr