1. regata kupa Dalmacije - Memorijal ''Zlatko Celent'' - Split

5. ožujka 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Prvom regatom kupa Dalmacije otvorena je u Splitu ovogodišnja veslačka sezona. Na stazi u Spinutu okupili su se svi dalmatinski klubovi koji su po mirnom ali prohladnom vremenu odmjerili snage po prvi puta ove sezone. Iako je nestabilno vrijeme koje je vladalo protekla dva tjedna prijetilo neodržavanjem regate ipak se ''smilovalo'' na jedan dan i dopustilo da se natjecanje održi.

Veslači ''Jadrana'' osvojili su ukupno tri prva, tri druga i četiri treća mjesta. Vrlo kvalitetno odveslali su juniori i pokazali da će ove godine biti mjerilo kvalitete u rimen veslanju u Dalmaciji, gotovo bez konkurencije. Prvo mjesto osvojili su u četvercu bez kormilara juniora Mate Ledenko, Antonio Adžić, Ante Antišin i Roko Pekić. Ista posada na kraju regate nastupila je i u utrci seniorskih četveraca bez kormilara gdje je zauzela treće mjesto iza dva četverca ''Gusara'', a napravila malo iznenađenje pobijedivši naš četverac mlađih seniora koji je na utrku stigao iz Zagreba te se nisu najbolje snašli u utrci dijelom iz razloga vrlo malog broja zajednički treninga na vodi, a sličnu sudbinu imao je i dvojac bez kormilara seniora Branko i Marin Begović koji je zauzeo peto mjesto u memorijalnoj utrci na spomen Zlatka Celenta u kojoj su dominirale posade ''Gusara'', a pobjedu je odnijela posada Alen Banovac i Vito Čavrlj ispred braće Nikše i Siniše Skelina.

U utrci juniorskih dvojaca na pariće pobjedu su ostvarili Vito Žuvanić i Ivan Bezinović odveslavši vrlo dobru utrku. U juniorskom dijelu regate još je nastupio drugi četverac bez kormilara u sastavu: Toni Jelenković, Marko Perić, Luka Baričević i Mateo Tolić te osvojio drugo mjesto.

Kod mlađih juniora pobjedu je ostvario četverac na pariće u sastavu: Bepo Šoša, Toma Čepinac, Luka Pedić i Marko Troskot, a drugo mjesto osvojio je dvojac na pariće Roko Salama i Marin Pavleka dok je druga posada dvojca na pariće mlađih juniora Josip Banović i Juraj Batelja zauzela treće mjesto.

U utrkama kadeta drugo mjesto u dvojcu na pariće zauzeli su Matija Milin i Andreas Vaško, a treće četverac na pariće Valentino Stipčević, Leon Mikulić, Dominik - Božidar Milardović i Jack O'Callaghan. U utrci dvojaca na pariće u kategoriji kadeta B treće mjesto zauzeli su Vito Fantina i Nino Aleksić.

Ovu regatu obilježilo je i nenastupanje nekoliko naših ponajboljih juniora uslijed bolesti i ozljeda zbog čega je i otkazan nastup u disciplini juniorskih samaca. Sljedeća regata za kup Dalmacije je na rasporedu za tri tjedna, 26. ožujka u Šibeniku.

Slike sa regate pogledajte u foto galeriji.

Povezane vijesti

2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik

6. Regata kupa Dalmacije - Kaštela

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr