6. Regata kupa Dalmacije - Memorijal Ivan Jerčić - Kaštela

2. srpnja 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Šesta i posljednja ovogodišnja regata kupa Dalmacije održana je na stazi u Kaštel Kambelovcu. Od ove godine ova regata nosi naziv po Ivanu Jerčiću, tragično stradalom veslaču HVK ''Marina Kaštela''.

Bura koja je zapuhala u noći prijetila je neodržavanjem regate, pa je odlukom sudaca na samom početku natjecanja staza skraćena na 1000 metara za juniore, a na 500 metara za kadete. Kasnije kako je regata odmicala prestala je i bura ali je zapuhao neugodan sjeverozapadni vjetar koji je stvarao velike probleme veslačima zbog bočnih valova ali je svejedno regata privedena kraju.

Prva mjesta osvojili su Ante Antišin i Roko Pekić koji su pobijedili u memorijalnoj utrci juniorskih dvojaca bez kormilara u sjećanje na veslača HVK ''Marina Kaštela'' Ivana Jerčića, zatim juniorski dvojac na pariće Vito Žuvanić i Ivan Bezinović, četverac na pariće mlađih juniora Roko Salama, Marin Pavleka, Luka Pedić i Marko Troskot i dvojac na pariće kadeta B Ante Validžić i Vito Fantina.

Drugi su bili druga posada juniorskog dvojca bez kormilara Luka Baričević i Antonio Adžić, dvojac na pariće mlađih juniora Josip Banović i Juraj Batelja i Nino Aleksić u samcu kadeta B.

Četvrta mjesta osvojili su u juniorskom samcu Vito Žuvanić i druga posada četverca na pariće mlađih juniora Ivan Kapitanović, Josip Čerina, Filip Pedić i Luka Šare.

Uz preskočene prethodne tri regate kupa u Dubrovniku, Makarskoj i Splitu, iz objektivnih razloga, ova regata malo je popravila dojam sa zadnjeg, ne baš dobrog, nastupa u Šibeniku. U ukupnom poretku juniora osvojeno je prvo mjesto.

Pobjednik ovogodišnje sezone kupa Dalmacije je ponovno Veslački klub ''Krka'' iz Šibenika na čemu im iskreno čestitamo.

Slike sa regate pogledajte u našoj foto galeriji.

 

Povezane vijesti

1. Regata kupa Dalmacije - Split

2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik

 

Podijeli na Facebook

 

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr