2. regata kupa Dalmacije - Šibenik

26. ožujka 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Na stazi u Zatonu kod Šibenika održana je i druga regata kupa Dalmacije za ovu sezonu. Veslalo se po gotovo idealnim uvjetima po čemu je i ova staza i poznata. Uz sve dalmatinske klubove na regati su nastupili i gosti iz Slovenije, točnije VK Argo iz Izole. Za razliku od vremena, koje je bilo lijepo, ova regata za veslače ''Jadrana'' neće biti upamćena po previše dobrim rezultatima. Jedno prvo mjesto uz osvojena još četiri druga i tri treća mjesta sigurno nije rezultat s kojim bi morali biti zadovoljni. Uz objektivne i neobjektivne okolnosti u dosta disciplina nismo nastupili sa najjačim posadama što se kasnije odrazilo i na konačan rezultat.

U seniorskoj konkurenciji nastupile su dvije posade i to braća Marin i Branko Begović, koji su zauzeli drugo mjesto iza posade ''Gusara'', uz puno bolje veslanje nego li na prvoj regati u Splitu i Marko Đurica u samcu koji je također zauzeo drugo mjesto.

Kod juniora prvo mjesto zauzeo je Vito Žuvanić u samcu, četverac bez kormilara Mihovil Maričić, Marko Perić, Željko Batur i Toma Čepinac bio je drugi iza posade slovenskog ''Arga'', a dvojac bez kormilara Ante Antišin i Antonio Adžić nastupio je u seniorskoj konkurenciji gdje je osvojio četvrto mjesto. Dvojac na pariće Josip Pavić i Vito Žuvanić zauzeo je četvrto mjesto, a druga posada Antun Plenković i Ivan Bezinović nije uspjela stići na start svoje utrke iz razloga premalog razmaka između utrka dvojaca na pariće kadeta i juniora što je neshvatljivo da se te dvije utrke ne ostave sa više vremenskog odmaka, a pošto raspolažemo samo sa dva dvojca na pariće takve stvari je jednostavno nemoguće fizički stići, a u drugu ruku je apsurdno što su se neke posade na regati u Splitu čekale i po 40 minuta, a naša posada nije čekana sa minimalnim kašnjenjem na start. Kod juniora nisu nastupila niti dva naša najbolja juniorska veslača Mate Ledenko i Mile Čakarun, koji se još nije dovoljno oporavio od ozljede koljena.

U utrkama mlađih juniora treća mjesta zauzeli su četverac na pariće mlađih juniora Bepo Šoša, Luka Pedić, Marko Troskot i Josip Čerina, dvojac na pariće mlađih juniora Roko Salama i Marin Pavleka, dok je četvrta bila druga posada četverca na pariće mlađih juniora Ivan Kapitanović, Filip Pedić, Luka Šare i Nikola Knežević. Kod kadeta A treće mjesto u dvojcu na pariće osvojili su Matija Milin i Andreas Vaško, četvrto Robert Ledenko u samcu, a Ante Validžić i Vito Fantina drugo mjesto u dvojcu na pariće kadeta B.

Rezultate utrka pogledajte u rubrici rezultati, a nekoliko slika sa regate pogledajte u foto galeriji.

 

Povezane vijesti

1. Regata kupa Dalmacije - Split

6. Regata kupa Dalmacije - Kaštela

Podijeli na Facebook

 

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr