> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
NATJECANJE NA ERGOMETRIMA POVODOM DANA GRADA ZADRA
Zvuk ergometara na Forumu

18. studenoga 2017. Piše: Petar Milin |
Veslače Jadrana obično Zadrani imaju priliku vidjeti kako veslaju ispod zadarskog mosta u Jazinama, no ovaj puta svjedočili su nešto drugačijem prizoru. Povodom obilježavanja Dana Grada Zadra, kao i svake godine, Veslački klub Jadran obilježio je taj dan organizacijom klupskog natjecanja na veslačkom simulatoru ili ergometru. Po prvi puta natjecanje je održano u jedinstvenom i prekrasnom ambijentu rimskog Foruma u Zadru.

Uz goste iz Veslačkog kluba Trešnjevka i Hrvatskog akademskog veslačkog kluba Mladost iz Zagreba nastupili su veslači Jadrana u kategorijama kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora.

Natjecanje je započelo prvom utrkom na dionici od 1000 metara, na kojoj su se natjecale kadetkinje, a nakon njih i kadeti. Najbrže vrijeme kod kadetkinja ostvarila je Ivana Sladić ispred Sare Žuvanić i Mare Bencun.

Kod kadeta najbrži je bio Marin Smoljanović iz HAVK Mladost iz Zagreba, inače, sin našeg proslavljenog veslača i osvajača olimpijske medalje u osmercu iz Sydneya 2000., Tomislava Smoljanovića, sada uspješnog liječnika u Zagrebu. Drugo najbrže vrijeme imali su Bernard Murtić i Đanni Peraić koji su izveslali identično vrijeme, dok je treći bio Lovre Lapčić.

Nakon kadeta, veslali su mlađi juniori gdje je Luka Pera bio za malo brži od Mihovila Bogatića. Treće vrijeme imao je Toni Šimurina. Kod mlađih juniorki izvrsna je bila Margita Andrić koja je bila bolja od Natali Pera.

Kod juniora najbrži je bio Stipe Vujević ispred Dominika Cimere i Ivana Grancarića. Ela Žuvanić bila je najbrža kod juniorki ispred Maris Milin.

U seniorima najbolje vrijeme izveslao je Andreas Vaško ispred Karla Bilića iz VK Trešnjevka iz Zagreba dok je treće vrijeme imao Ivan Tokić.

> Foto galerija

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA