> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




62. MEĐUNARDONA REGATA - BLED
Ivan Tokić treći i peti u četvercu bez

11. lipanj 2017. Piše: Petar Milin |




Junior Jadrana Ivan Tokić nastupio je na 62. Međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji. Poznata međunarodna regata i ove godine okupila je veliki broj posada i veslača koji su je iskoristili kao kontrolnu pred veća natjecanja. Tako je i četverac bez kormilara u kojem je u dva dana veslao i Ivan Tokić provjeravao svoje mogućnosti.

Prvog dana regate nastupila je posada koja je na Jumbovoj regati u Zagrebu, tjedan dana ranije, imala svoju prvu provjeru. Veslali su Ivan Tokić (Jadran Zadar), Mario Marić (Gusar, Split), Hrvoje Vrdoljak (Mladost Zagreb) i Jakov Bijelić (Trešnjevka, Zagreb). Nakon osvajanja drugog mjesta u eliminacijskoj utrci iza posadae Mađarskog veslačkog saveza, u finalu su osvojili treće mjesto. Pobijedila je posada Hrvatskog veslačkog saveza (Fabio Ipsa, Ivan Grgić, Frane Filip Garma i Luka Gojanović - Rakić), koja je nedavno osvojila zlatnu medalju u četvercu sa kormilarom na EP juniora. Prvi dio utrke odrađen je s minimalnim zaostatkom, ali je do kraja utrke zaostatak narastao do devet sekundi, što i nije iznenađujuće s obzirom na broj zajedničkih treninga koji ima ova posada.

Drugi dan regate Ivan Tokić nastupio je u posadi s kojom je nastupio u četvercu sa kormilarom na EP juniora u Krefeldu, Mario Marić(Gusar), Korado  Peruško, Moreno Božac(oba Istra Pula).

Četverac se, isto kao i prvi dan, probio u finale osvajanjem drugog mjesta u eliminacijskoj utrci. U finalu je ovaj puta zauzeto peto mjesto s nešto većim zaostatkom(oko 13 sekundi) nego li prvog dana regate. Pobijedila je ponovno posada Hrvatskog veslačkog saveza.

Za juniore koji nisu još izborili normu za nastup na Svjetskom prvenstvu, a među njima su i veslači koji su nastupili u četvercu u oba dana bledske regate, slijedi poslijednji kriterij koji će najvjerovatnije biti održan na Jarunskoj stazi za dva tjedna.

Premijeru na bledskoj regate imala je i posada dvojca bez kormilara koji su po prvi puta veslala braća Sinković, a nastup je, naravno, prošao pobjedom.

> Rezultati 62. Međunarodne bledske regate

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Jumbo regata- Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA