> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




5. REGATA KUPA DALMACIJE - KAŠTELA
Veslači Jadrana najuspješniji

25. lipnja 2017. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su na predposljednjoj ovosezonskoj regati za Kup Dalmacije koja se održala u Kaštel Kambelovcu. Bila je to ujedno i posljednja provjera pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete koje je na rasporedu na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu od 7. do 9. srpnja.

Rezultatski, bila je to najuspješnija regata Kupa Dalmacije za veslače Jadrana ove sezone. Sedam osvojenih prvih mjesta i ukupna pobjeda na regati, uz pobjede u kategorijama kadeta i seniora bio je rezultat koji su ostvarili veslači Jadrana.

Uvjeti na stazi u Kaštelima bili su daleko od idealnih, uz veliku sparinu i vrućinu. Bilo je i neuobičajeno dosta prevrtanja, pa je tako zabilježeno pet prevrtanja u utrkama samaca, najviše zahvaljujući bočnim valovima koji su bili prisutni tijekom čitave regate.

Prva mjesta osvajali su Leon Mikulić u samcu seniora, Ivan Tokić, zajedno s veslačem Gusara Mariom Marićem u memorijalnoj utrci dvojaca bez kormilara juniora u spomen na veslača HVK Marine Kaštela, Ivana Jerčića. Zatim, Ela Žuvanić u samcu juniorki, kao i u dvojcu na pariće zajedno s veslačicom Mornara Andreom Paladom. I kadeti su bili vrlo uspješni, pa su Luka Pera i Grgo Gurlica uvjerljivo pobijedili u dvojcu na pariće kadeta, Margita Andrić u samcu kadetkinja te Lovre Lapčić u samcu mlađih kadeta.

Druga mjesta osvajali su Andreas Vaško u samcu seniora, kao i u dvojcu na pariće seniora zajedno s Leonom Mikulićem, zatim Dominik Cimera i Ivan Grancarić u dvojcu bez kormilara juniora, Stipe Vujević u samcu juniora te Đani Peričić i Đanni Peraić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Treći su u dvojcu na pariće kadeta bili Mihovil Bogatić i Frane Bencun kao i Bernard Murtić i Ivan Mustać u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Četvrta mjesta osvajali su Maroje Andrić i Luka Čurković u dvojcu na pariće juniora, Maris Milin u samcu juniorki, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Ivan Validžić, Marko Medin, Toni Šimurina i Duje Žilić, dvojac na pariće mlađih juniora Lovre Lonić i Ivan Bezinović te kadetski gig četverac u sastavu Noa Špralja, Martin Košta, Lovre Đinić, Marko Škrokov i kormilar Dominik Ferjančić. Peti je bio Petar Miloš u samcu mlađih kadeta. Natali Pera u samcu kadetkinja nije uspjela završiti utrku zbog prevrtanja uslijed valova koje je prouzročio sudački gliser.

U Kupu Dalmacije slijedi ljetna stanka prije posljednje regate koja će se održati sredinom rujna u Splitu.

> Foto galerija

Margita Andrić, pobjednica u samcu kadetkinja

Lovre Lapčić, pobjednik u samcu mlađih kadeta

Ivan Tkoić i Mario Marić(Gusar), pobjednici u memorijalnoj utrci dvojaca bez kormilara juniora

Luka Pera i Grgo Gurlica, pobjednici u dvojcu na pariće kadeta

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA