Trener Romano Bajlo u mirovini

1. lipnja 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Nakon gotovo četrdeset godina trenerskog rada u zasluženu mirovinu odlazi glavni trener ''Jadrana'' Romano Bajlo. Od 1975. godine, kao trener nezamijenjiva ličnost u Veslačkom klubu ''Jadran'', Romano Bajlo ostavio je neizbrisiv trag u povijesti Kluba.

Još kao veslač od 1965. godine, zajedno sa svojim bratom Josipom - Bepom Bajlom postao je jedan od simbola ''Jadrana''. U svojim veslačkim danima, kada je Klub prolazio kroz jedno teško razdoblje, braća Bajlo su svojim rezultatima, kao prvi ''Jadranovi'' olimpijci, okrenula novu stranicu u povijesti Kluba čime je počelo jedno razdoblje kontinuiranih uspjeha koje traje gotovo pola stoljeća, sve do današnjih dana.

Pod vodstvom trenera Bajla, u razdoblju od 1975. do 2010. godine, veslači ''Jadrana'' nastupili su na pet Olimpijskih igara, sedamnaest Svjetskih seniorskih prvenstava, dvadeset i pet Svjetskih juniorskih prvenstava.

Uz nastupe na međunarodnim natjecanjima na prvenstvima Hrvatske i bivše Jugoslavije veslači ''Jadrana'' u tom razdoblju osvojili su ukupno 174 naslova prvaka u raznim kategorijama i disciplinama od kadeta do seniora.

Trener Romano Bajlo zasigurno će ostati upamćen po velikom ''oku'' za tehniku veslača, a i njegovanju tradicije veslanja osmerca kojeg je nebrojeno mnogo puta doveo do pobjeda na regatama. Tako će vrlo teško netko nadmašiti rekord koji je postavljen na prvenstvima Hrvatske kada su veslači ''Jadrana'' osvajali prva mjesta u sve tri kategorije osmerca, od seniora preko juniora do mlađih juniora u istoj sezoni što je uspjelo četiri puta ili zanimljivost sa Prvosvibanjske regate na Bledu 1979. kada su juniori ''Jadrana'' startali u svih osam juniorskih disciplina od skifa do osmerca i u svima pobijedili.

Kako je bilo na svečanom domjenku povodom odlaska u mirovinu trenera Romana Bajla pogledajte ovdje.


Podijeli na Facebook

 

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr