Međunarodna juniorska regata - Munchen

08. svibnja 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Juniorski dvojac ''Jadrana'' Mate Ledenko i Mile Čakarun nastupio je na međunarodnoj juniorskoj regati u Munchenu. Regata u Munchenu oduvijek je bila mjerilo kvalitete za juniorske veslače u međunarodnoj konkurenciji koji su, ako su na ovoj regati ostvarili zapaženi rezultat, gotovo sigurno kasnije bili finalisti ili čak i osvajači medalja na Svjetskim juniorskim prvenstvima. Sjetimo se samo našeg juniorskog četverca bez kormilara Ivan Dukić, Marin i Branko Begović i Josip Stojčević koji je dvije godine zaredom(2003. i 2004.) pobijeđivao na ovoj regati, a kasnije osvojio brončanu i srebrnu medalju na Svjetskim juniorskim prvenstvima u Ateni i Barceloni.

Regata je održana kroz dva dana odnosno u subotu i nedjelju pa su u subotu ujutro održana prednatjecanja za popodnevna finala. U juniorskom dvojcu bilo je šest eliminacijskih skupina, a naša posada uspjela je pobijediti u svojoj skupini ispred vrlo dobre posade Srbije 2, koja ih je pobijedila na nedavnoj održanoj međunarodnoj regati Croatia open u Zagrebu, i plasirati se u finale.

Ledenko i Čakarun su u popodnevnom finalu osvojili četvrto mjesto zaostavši sedam sekundi za pobjednicima, posadom Njemačke, ali na kraju sa vrlo malim zaostatkom za drugim mjestom od samo 1, 5 sekundi. Utrka se veslala po relativno jakom kontra vjetru što pokazuju rezultati koji su debelo premašili sedam minuta.

U nedjelju se veslala samo jedna utrka dvojaca, odnosno veslalo se u četiri skupine, a Ledenko i Čakarun osvojili su u svojoj skupini treće mjesto.

Od ostalih naših juniorskih posada koje su nastupile u Munchenu odličan rezultat ostvario je Boris Gardijan iz ''Mladosti'' koji je osvojio prvo mjesto u finalu.

Rezultate pogledajte na službenoj stranici regate.

Podijeli na Facebook

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr