14. Međunarodna regata i 11. Croatia Masters open - Zagreb

05. lipnja 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Na regati koja je poznatija pod imenom ''Jumbova regata'' nastupilo je nekoliko posada ''Jadrana'', a glavni cilj odlaska na ovu regatu bio je ostvarivanje normi juniorskih posada koje su kandidati za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u poljskoj Kruszwici.

Kombinirani četverac bez kormilara Mate Ledenko i Mile Čakarun s veslačima pulske ''Istre'' Patrikom Prnjakom i Ivanom Pitonom uspio je ostvariti normu za odlazak na EP juniora sa rezultatom od 6 minuta i 10 sekundi što je respektabilan rezultat u juniorskim okvirima.

Juniorski četverac sa kormilarom Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić s kormilarom Tonijem Crljenkom, koji je također bio jedan od kandidata za odlazak na EP veslao je u handicap utrci sa ostalim kandidatima solidnu utrku, nešto bolje veslanje je bilo u subotu nego li u nedjelju, te će i oni putovati u Poljsku.

U subotnjem dijelu natjecanja nastupili su i dva seniorska dvojca bez kormilara od kojih je u internoj utrci pobijedio dvojac Marin i Branko Begović ispred Karla Bilića i Marina Mašine.

Ostale posade doputovale su u Zagreb samo na jedan dan pa su odradile samo subotnji program regate i odmah se vratili u Zadar. S obzirom na prevaljeni put od Zadra do Zagreba i odveslane dvije utrke veslači su odradili solidan posao.

Četiri od pet posada uspjelo je izboriti finale, a najbolji rezultat ostvario je Vito Žuvanić u samcu lakih juniora osvojivši treće mjesto, dvojac bez kormilara juniora Mihovil Maričić i Marko Perić bio je peti, četverac na pariće mlađih juniora Roko Salama, Toma Čepinac, Marin Pavleka i Marko Troskot šesti dok je druga posada četverca na pariće mlađih juniora Ivan Kapitanović, Filip Pedić, Josip Čerina i Luka Šare bila sedma. Još je nastupio četverac na pariće kadeta Matija Milin, Andreas Vaško, Valentino Stipčević i Robert Ledenko zauzevši sedmo mjesto.

U nedjelju su seniori Karlo Bilić i Marin Mašina nastupili u kombiniranom osmercu seniora do 23 godine sa veslačima ''Trešnjevke'' i pobijedili.

Rezultate utrka subotnjeg i nedjeljnog programa pogledajte ovdje.

Podijeli na Facebook

 

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr