Regata Škole veslanja

19. lipnja 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Povodom završetka školske godine Veslački klub ''Jadran'' organizirao je internu regatu za kadete i polaznike Škole veslanja. Regata je održana u uvali Jazine ispred Veslačkog doma, a veslalo se u školskim brodovima odnosno popularno zvanim ''gigovima''. Uz veslače koji su demonstrirali svoje znanje veslanja okupilo se i podosta njihovih roditelja koji su imali priliku malo pobliže se upoznati sa veslanjem što je uz samo natjecanje i druženje i bio jedan od ciljeva ove regate. Inaće, ova regata bi trebala postati tradicionalna, a već za slijedeću godinu planirana je i sprint regata osmeraca za starije veslače što će sigurno biti vrlo atraktivno.

Održane su ukupno četiri utrke, tri u školskim gigovima te jedna utrka skifova. Utrke su, s obzirom na kratku stazu, bile obilježene s vrlo izjednačenom i zanimljivom borbom mladih veslača s željom za pobjedom. No, na kraju su neki slavili pobjede, a neki su bili ljuti zbog poraza ali pobjeda i poraz su sastavni dio sporta, a ovi mladi veslači će takav osjećaj zasigurno osjetiti još mnogo puta. Natjecanje su na klupskoj terasi, uz veliki broj roditelja, pratili i stariji veslači i članovi uprave kluba koji su kasnije i podijelili medalje veslačima.

U prvoj utrci nastupili su kadeti u gigovima na 500 metara. Pobijedila je posada Matija Milin, Andreas Vaško, Valentino Stipčević i Robert Ledenko ispred posade u kojoj su veslali Mislav Anić, Leon Mikulić, Jack O'Callaghan i Dominik Božidar Milardović.

Druga utrka održana je u skifovima za kadete B na dionici od 250 metara u kojoj je pobjedu ''lopticu prednosti' odnio Nino Aleksić ispred Vite Fantine dok je treći bio Ante Validžić.

Treća utrka donijela je stariju grupu polaznika Škole veslanja u kojoj je pobijedila posada Luka Belošević, Luka Berač, Luka Hromin i Aldo Jelenković ispred Tonija Prorokovića, Kristijana Galešića, Marina Buljana i Filipa Vidovića.

U zadnjoj, četvrtoj, utrci nastupili su najmlađi polaznici Škole veslanja, a pobijedila je posada Nikola Grganović, Luka Ramić, Zvonimir Čirjak i Bartul Kolega ispred Tristana Kolege, Tonija Dragića, Marka Supičića i Mate Buljana.

Svim posadama su kormilarili Mate Salama i Lovre Lamešić.

Slike možete pogledati u našoj foto galeriji, a video sa utrkama ovdje.

 

Podijeli na Facebook

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr