Inter City regata - Zagreb

01. svibnja 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Veslači ''Jadrana'' nastupili su na Inter City Regatti u Zagrebu koja je u dva dana natjecanja okupila najbolje hrvatske veslače uz izostanak seniorskih reprezentativaca.

Na regatu u Zagreb putovala su dvanaestorica juniora koji su prvog dana regate nastupila u tri discipline. U dvojcu bez kormilara nastupile su tri posade od kojih su sve tri izborile finalnu utrku kroz kvalifikacije, a u samom finalu su vrlo uvjerljivo osvojili prva tri mjesta. Pobjedu je odnijela posada Mile Čakarun i Mate Ledenko, drugi su bili Ante Antišin i Roko Pekić dok je treće mjesto zauzela posada Luka Baričević i Antonio Adžić.

U dvojcu na pariće juniora nastupili su Vito Žuvanić i Ivan Bezinović koji su također izborili finalnu utrku u kojoj su na kraju zauzeli treće mjesto iza posada ''Zagreba'' i ''Trešnjevke''. Četverac bez kormilara juniora Toni Jelenković, Marko Perić, Mihovil Maričić i Toma Čepinac zauzeo je treće mjesto u finalu.

Kod seniora najbolji rezultat ostvario je dvojac bez kormilara Branko i Marin Begović koji je u finalu zauzeo četvrto mjesto sa dosta velikim zaostatkom iza prve posade ''Iktusa''. Druga posada seniorskog dvojca bez kormilara Marin Mašina i Karlo Bilić nije uspjela izboriti finale te je na kraju zazuzela deveto mjesto. Marko Đurica u samcu seniora također nije izborio finale zauzevši na kraju dvanaesto mjesto.

Drugog dana regate, od juniora, nasupila su samo prva dva dvojca(Mile Čakarun, Mate Ledenko, Ante Antišin i Roko Pekić) koji su u cilju dobijanja iskustva i jače utrke nastupila u utrci seniorskih četveraca. Odveslali su vrlo dobro i osvojili treće mjesto sa vrlo malim zaostatkom od samo tri sekunde za prvom posadom seniora ''Iktusa''. U drugom četvercu koji su veslali Branko i Marin Begović te Marin Mašina i Karlo Bilić, seniori su odveslali još jednu, ne baš dobru, utrku u kojoj su zauzeli četvrto mjesto.

Rezultate utrka pogledajte ovdje, a fotografije prvog dana regate slika u našoj galeriji.

 

Podijeli na Facebook

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr