Croatia open - Zagreb

10. travnja 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

U Zagrebu je održana 28. po redu međunarodna regata Croatia open, najveća regata u ovom dijelu Europe koja je okupila rekordnih više od 2000 veslača. U dva dana natjecanja na regatnoj stazi jarunskog jezera bilo je mnoštvo zanimljivih utrka. Za hrvatske veslače ova regata označava prvu provjeru vrijednosti u međunarodnoj konkurenciji nakon čega slijedi formiranje posada za nastavak sezone.

Veslači ''Jadrana'' na Croatia openu nastupili su u konkurenciji juniora i seniora. Prvog dana regate, u subotu, veslale su se ''male'' discipline odnosno dvojci i samci. U šest eliminacijskih utrka juniorskih dvojaca bez kormilara nastupile su tri naše posade. Pobjedom u svojim eliminacijskim skupinama finale su izborile posade Mate Ledenko i Mile Čakarun te Ante Antišin i Antonio Adžić, dok je treća posada Luka Baričević i Roko Pekić zauzela drugo mjesto što ih je dovelo u B finale jer su samo pobjednici skupina izborili pravo nastupa u A finalu.

U popodnevnom finalu treće mjesto, sa sedam sekundi zaostatka za prvim mjestom, osvojili su Mate Ledenko i Mile Čakarun, a Ante Antišin i Antonio Adžić bili su šesti. Pobjedu je izborila posada beogradskog VK ''Partizan'' ispred VK ''Crvene Zvezde'' sa vrlo dobrim vremenom od 6 minuta i 42 sekunde, što je, iako po vjetru u krmu, vrlo dobro vrijeme za juniore u ovom dijelu sezone. Kad se uzme u obzir koliko je bilo problema s ozljedom koljena kod Mile Čakaruna unazad zadnja dva i pol mjeseca te činjenica da ova posada ima tek tri tjedna pravog treninga u zadna dva mjeseca možemo biti zadovoljni sa ovim rezultatom jer sigurno tu ima mjesta za napredak. Luka Baričević i Roko Pekić u finalu B zauzeli su treće mjesto odnosno deveto ukupno.

Seniori nisu bili uspješni poput juniora te ni jedna od tri posade nije izborila finale. Marin i Branko Begović zauzeli su četvrto mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini dvojaca bez kormilara, dok su u finalu B zauzeli peto mjesto. Karlo Bilić i Marin Mašina u dvojcu bez kormilara seniora do 23 godine također nisu uspjeli izboriti finale zauzevši četvrto mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini, a kasnije treće u finalu B. Marko Đurica u samcu seniora do 23 godine isto tako nije uspio izboriti nastup u finalu osvojivši peto mjesto u svojoj skupini.

Drugoga dana regate, u nedjelju, juniori su veslali u četvercima bez kormilara. Mate Ledenko i Mile Čakarun nastupili su u kombiniranoj posadi sa veslačima pulske ''Istre'' Ivanom Pitonom i Patrikom Prnjakom, koji su prethodni dan zauzeli peto mjesto u utrci dvojaca bez kormilara. Pobjedom u eliminacijskoj skupini plasirali su se u finale gdje su osvojili vrlo uvjerljivo prvo mjesto ispred posada beogradskog ''Partizana'' i ''Crvene zvezde''. Naša klupska posada Ante Antišin, Antonio Adžić, Luka Baričević i Roko Pekić također se plasirala u finale i tamo zauzela solidno četvrto mjesto iako sa relativno velikim zaostatkom za prvim mjestom od petnaestak sekundi.

Seniori ni u nedjelju nisu pokazali bolje veslanje nego li prethodni dan, pa tako četverac bez kormilara Marin Mašina, Branko Begović, Marin Begović i Karlo Bilić nije uspio izboriti finalnu utrku nakon što je u svojoj eliminacijskoj skupini bio peti.

Veliki broj slika sa prvog i drugoga dana regate pogledajte u foto galeriji, a rezultate potražite na službenoj stranici regate Croatia open.


Podijeli na Facebook

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr